مکانیابی محل احداث کارخانه آب معدنی با استفاده از روش AHP

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE07_184
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 211
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا جباری

دانشجوی کارشناسی مهندسی صنایع ، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه تربت حیدریه ،

مریم شریفی لاری

دانشجوی کارشناسی مهندسی صنایع ، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه تربت حیدریه ،

مریم ناصرپناه تیرگانی

دانشجوی کارشناسی مهندسی صنایع ، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه تربت حیدریه ،

مبینا شهسواری

دانشجوی کا رشناسی مهندسی صنایع ، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه الزهرا،

سیدمحمدحامد علوی

دانشجوی کارشناسی مهندسی مکانیک ، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه تربت حیدریه ،

چکیده

استقرار بهینه در صنایع باعث افزایش کارایی نظام اقتصادی می گردد، زیرا ازنظر اقتصادی هر مکانی برای استقرار فعالیتهای به خصوص، مناسب به نظر می رسد. انجام تحقیقات در مورد انتخاب مکان صنایع ، می تواند راهنمای خوبی برای سیاست گذاری های دولت و بنگاهها در امر هدایت صنایع به مکانهای متناسب با اهداف ملی و منطقه ای باشد. هدف از این تحقیق مکانیابی بهینه کارخانه تولید آب معدنی با استفاده از روش فرآیند تحلیل سلسله مراتبی می باشد. پس از مطالعات صورت گرفته ، شاخص های تاثیرگذار در انتخاب محل تاسیس کارخانه تولید آب معدنی شناسایی و سلسله مراتب شاخص ها و زیر شاخص ها طراحی و درنهایت ارزش وزنی آنها با استفاده از پرسش نامه و آنالیز دادهها در محیط نرمافزار اکسپرت چویس تعیین شد. در مرحله دوم نیز اولویت بندی نهایی گزینه ها به منظور تعیین بهترین مکان انجام شد. در نظر داریم یک کارخانه آب معدنی احداث کنیم یکی از مراحل اصلی برای احداث این کارخانه انتخاب ساختگاه مناسب از بین موقعیت های ممکن برای احداث است . در انتخاب ساختگاه مناسب علاوه بر معیار دسترسی به منابع معیارهایی مانند هزینه ، تقاضای بازار و مناطق اطراف ، فضای در دسترس ، امکانات مدیریت پسماند نیز دخالت دارند بنابراین لازم است ساختگاه مناسب از بین ساختگاههای ممکن با بررسی تاثیر همزمان تمامی معیارها تعیین شود. به منظور شناسایی موقعیت مناسب برای احداث مطالعاتی انجام دادیم و پس از بررسی اطلاعات منطقه ای و جغرافیایی و پس از بازدید محلی ، ساختگاههای ممکن برای احداث شناسایی شده و پنج ساختگاه: کندوان، چهار محال و بختیاری ، سرعین ، دماوند، مشهد شناسایی شدند. به منظور تعیین مناسب ترین محل از روش تحلیل سلسله مراتبی استفاده کردیم .

کلیدواژه ها

مکانیابی ، کارخانه آبمعدنی ، مدیریت پسماند، AHP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.