بررسی اثرات شیرابه ناشی از دپو زباله بر فاکتورهای کیفی و غیر کیفی آب رودخانه تلار قائمشهر
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
- کد COI اختصاصی: ICRSIE07_179
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 213
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد بوم شناسی آبزیان گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ،
استادیار گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ،
استادیار گروه شیلات، دانشگاه گنبد کاووس
دانشجوی دکتری ، موسسه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی ،
چکیده
با افزایش جمعیت و به دنبال آن گشترش شهرنشینی و فعالیت های کشاورزی ، صنعتی و در کنار آن استفاده از انواع سموم و کودهای شیمیایی و روانابهای سطحی از مناطق شهری ، صنعتی ، معدنی و کشاورزی به آب رودخانه ، ایجاد آلودگی در این منبع حیاتی افزایش می یابد. یکی از منابع مهم آلوده کننده آب رودخانه تلار ( قائمشهر،- مازندران) مکانهای دفن پسماند و زباله های شهری است . با توجه به موارد ذکر شده و شرایط حاکم بر رودخانه تلار قائمشهر (زمین شناسی و فعالیت های انسانی ) بررسی میزان تغییرات پارامترهای کیفی و غیرکیفی رودخانه تلار و بررسی چگونگی ارتباط آلودگی های احتمالی با منابع آلاینده در رودخانه ، انجام تحقیق حاضر لازم و ضروری به نظر می رسد. بدین منظور در این پژوهش تغییرات پارامترهای فیزیکوشیمیایی ، کیفی و غیر کیفی آب طی فصول بهار، تابستان و پاییز مورد بررسی قرار گرفت . نمونه برداری در ۵ ایستگاه در طول رودخانه (قبل و بعد از دپو زباله ) و یکبار در اواسط هر فصل در سال ۱۴۰۰ انجام شد. نتایج حاصل از بررسی پارامترهای فیزیکوشیمیایی ، کیفی و غیرکیفی آب نشان داد مقادیر شوری ، درجه حرارت و pH در ایستگاههای مورد مطالعه در فصول بهار، تابستان و پاییز تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشتند (۰۵/۰.(P› همچنین مقادیر فسفات، نیترات، کل جامدات محلول، اکسیژن محلول، ضریب هدایت الکتریکی ، BOD ، مواد آلی ، کلیفرم مدفوعی در ایستگاههای مختلف تفاوت معنی داری با یکدیگر داشتند (۰۵/۰.(P<کلیدواژه ها
شیرابه ، فاکتورهای کیفی و غیر کیفی ، دپو زباله ، رودخانه تلار قائمشهرمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.