توسعه گسترده شهری توسط حوزه معاونت فنی و عمرانی شهرداری شیراز با تکیه بر پتانسیل بی نظیر گردشگری
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
- کد COI اختصاصی: ICRSIE07_153
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 338
نویسندگان
کارشناس مالی حوزه معاونت فنی و عمرانی شهرداری شیراز و کارشناس ارشد حسابداری ، شیراز، ایران
کارشناس مالی حوزه معاونت فنی و عمرانی شهرداری شیراز و کارشناس حسابداری ، شیراز، ایران
چکیده
از جمله بخش های موثر در توسعه پایدار شهری توسعه پایدار گردشگری می باشد. نواحی شهری شیراز به علت آنکه دارای جاذبه های تاریخی و فرهنگی بسیاری می باشند، غالبا مقاصد گردشگری محسوب می گردند. شهرها با جاذبه های متنوع و بزرگ که دارای موزه ها، بناهای یادبود، تئاترها، استادیوم های ورزشی ، باغ ها، شهربازی ، مراکز خرید، مناطقی با معماری تاریخی و مکانهایی مربوط به حوادث مهم با افراد مشهور ، و … را دارا بوده، نقش بارزی در شکل گیری گردشگری شهری و جذب گردشنگران دارند و ساخت و توسعه شهری بر اساس گردشگری از اهمیت بالایی برخوردار است . با توجه به این ویژگی های شهری ، توسعه ساخت و ساز شهری که بر اساس آن گردشگران در فضای شهری باشند نیاز است [۳.] امروزه در عصر حاضر توسعه گردشگری شهری تابع شناخت اصول مدیریت عمرانی و شهرسازی می باشد به گونه ای که این مهم به صورت یک مسئله و فعالیت مهم در مدیریت شهری و توسعه محلی و مدیریت اجرایی و ساخت در شهرها در آمده است . امروزه گردشگری شهری نقش مهمی از نظر فرهنگی در جریان های شهری و انطباق این شهرها با جهانی شدن و به روز شدن شهرها دارد. در این پژوهش با معرفی پارامترهای مختلف موثر بر شناسایی فرایند توسعه اجتماعی - اقتصادی شهر شیراز و چشم انداز آینده آن بر اساس توسعه پایدار شهری با رویکرد مدیریت گردشگری ، از تحلیل سلسله مراتبی (AHP) با مدل SPSS و ExpertChoice جهت رتبه بندی و شناخت مهمترین فاکتورها پرداخته شده است . نتیجه این پژوهش نشان داد که مهم ترین عامل در بررسی فاکتورهای تاثیرگذار بر توسعه پایدار شهری با رویکرد مدیریت گردشگری از جنبه مدیریت ساخت فاکتورهای مرتبط با EVM (فاکتورهای مرتبط با هزینه های گردشگری ) می باشد. این در حالی است که کمترین امتیاز از آن فاکتورهای CPI (فاکتورهای مرتبط با تکنولوژی ) شده است . همچنین در مورد زیرمعیارها نیز، به ترتیب هتل ها و مراکز اقامتی ، رستوران ها و محل های تفریحی و حرمها و امامزادهها به خصوص حرم شاهچراغ و شکل و ظاهر بناهای تاریخی و طبیعی کاروانها و تورهای مسافرتی به عنوان ۵ عامل مهم بر گسترش فعالیت و توسعه پایدار شهری با رویکرد مدیریت گردشگری از جنبه مدیریت ساخت (مطالعه موردی :شهر شیراز) می باشند.کلیدواژه ها
حوزه معاونت فنی و عمرانی شهرداری شیراز، توسعه گسترده شهری ، پتانسیل گردشگری ، شیراز، تحلیل آماری .مقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.