CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

معرفی و ارزیابی عملکرد برخی از گونه های گیاهی بوته ای مقاوم به سرما در بام سبز (مطالعه موردی بام سبز تحقیقاتی مدرسه سلام البرز)

عنوان مقاله: معرفی و ارزیابی عملکرد برخی از گونه های گیاهی بوته ای مقاوم به سرما در بام سبز (مطالعه موردی بام سبز تحقیقاتی مدرسه سلام البرز)
شناسه ملی مقاله: ICRSIE07_109
منتشر شده در هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

شاهرخ بهبودی - کارشناس ارشد مهندسی عمران گرای ش مدیریت ساخت ،
رادمهر شکری - دانش آموز پایه نهم ، دبیرستان سلام البرز
بردیا هاشمی - دانش آموز پایه هشتم ، دبیرستان سلام البرز
بردیا مرادی - دانش آموز پایه نهم ، دبیرستان سلام البرز
آرتین صالحی دشتی - دانش آموز پایه نهم ، دبیرستان سلام البرز
امیرعباس واحدی - دانش آموز پایه نهم ، دبیرستان سلام البرز

خلاصه مقاله:
با توجه به معضلات زیست محیطی در شهرهای جهان بخصوص در ایران، احداث بام سبز می تواند گامی مفید در کاهش کربن دی اکسید، افزایش اکسیژن، کاهش آلاینده های هوا و غیره باشد. با توجه به فواید متعدد بامهای سبز، توجه به ساختار و عملکرد پوشش گیاهی در لایه زراعی اهمیت بالایی دارد. تحقیقات متعددی در زمینه عملکرد بام سبز در شرایط آب و هوایی گرم و مرطوب و یا خشک انجام شده است ، با این حال پژوهش های معدودی در زمینه عملکرد این پوشش در فصل سرما صورت گرفته است لذا در این مقاله با استفاده از دو روش کتابخانه ای و میدانی ، ابتداء گونه های مقاوم به سرما و یخبندان شناسایی شده و سپس با استفاده از عملکرد گونه های منتخب مانند رز، شمشاد، رزماری ، اسطوخودوس و غیره در سه ماه از سال( بهمن ، اسفند و فروردین )، از دو نظر کمی و کیفی گیاهان ارزیابی شدهاند. از هر گونه سه نمونه در بام ساختمان مدرسه سلام البرز با ارتفاع ۱۵ متر از تراز صفر ساختمان به صورت باکس های جداگانه قرار گرفته و دو نمونه به صورت شاهد در شرایط محافظت شده در داخل اتاق رو به نور و در داخل ساختمان نگهداری شده اند. نتایج نشان داد که عملکرد گونه های انتخاب شده در بام سبز در شرایط آب و هوایی سرد، خیلی سرد و یخبندان تا ۴- درجه متفاوت بوده و گیاه پریم رز (گل مغربی ) توانایی تحمل این شرایط را نداشت . عملکرد رزماری نیز نسبت به انواع دیگر گیاهان بررسی شده ضعیف تر بود. در بخش نتایج کیفی وضعیت هر گونه و نمونه های آن بررسی شد و رز، شمشاد معمولی و توپی کاملا دارای طراوت بوده و در شرایط سلامت کامل بودند. با این حال اسطوخودوس و رزماری دچار کاهش برگ شدند. در بخش نتایج کمی تعداد روزهای بحرانی در آزمایش و تعداد نمونه های باقیمانده هر گونه بررسی و مشخص شد که از هر گونه چند درصد در شرایط تنش سرما در بام سبز ادامه حیات دادند. در انتهای تحقیق نیز پیشنهاداتی منطبق بر یافته ها ارائه شده است .

کلمات کلیدی:
بام سبز، گیاه، مقاوم به سرما، مدرسه سلام البرز

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1640603/