بررسی و پیش بینی خشکسالی با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) در منطقه فارس
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
- کد COI اختصاصی: ICRSIE07_108
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 302
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی فضای سبز، دانشگاه آزاد واحد ارسنجان
چکیده
خشکسالی از جمله بلایای طبیعی است که رخداد آن می تواند اثرات زیان باری را بر محیط های اکولوژیک وارد کند. این پدیده می تواند اثرات منفی بزرگی بر منابع آب و محیط های وابسته به آن داشته باشد. از طرفی ، ممانعت از وقوع آن خارج از عهده بشر است . این پدیده به صورت خزنده بوده و پیامدهای آن می تواند برای دوره طولانی و حتی برای سالهای پس از آن نیز ادامه داشته باشد. ایران با دارا بودن اقلیم خشک و نیمه خشک همواره در معرض خطر خشکسالی قرار دارد. بنابراین بررسی و پیش بینی خشکسالی با استفاده از تکنیک های GIS و RS می تواند گزینه مفیدی جهت پیش بینی روند آن باشد. در این پژوهش ، به بررسی خشکسالی در استان فارس با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی پرداخته شد. در دورههای سه ماه، شش ماهه و دوزاده ماهه ، توزیع خشکسالی استان فارس در ۴ دسته بندی بسیار شدید، شدید، متوسط و ضعیف بررسی شد. بررسی طبقات مختلف خشکسالی در استان فارس با استفاده از نرم افزار Arc GIS نشان می دهد که از نظر فراوانی ، بیشترین فراوانی ها مربوط به خشکسالی های ضعیف است و خشکسالی های متوسط ، شدید و بسیار شدید در رتبه های بعدی قرار گرفته اند. با افزایش بازههای زمانی SPI از کوتاه مدت به بلند مدت، تعداد دورههای خشک و شدت خشکسالی ها، کاهش و طولانی ترین و شدیدترین دورهها، افزایش می یابند. همچنین توزیع خشکسالی های بسیار شدید و ضعیف در سطح استان در بازههای زمانی مختلف ، متفاوت است .کلیدواژه ها
خشکسالی ، سیستم اطلاعات جغرافیایی ، آستانه بحران، استان فارس، شاخص .SPIمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.