تاثیر بنای موزه ملی پوشاک اقوام سنتی بر حفظ و تداوم هویت ملی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE07_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 95
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه کبودوند

کارشناس ارشد پژوهش و هنر و طراحی پارچه و لباسمدرس آموزشکده دختران کوثردانشگاه فنی حرفه ای استان گلستان، گنبد کاووس، ایران

چکیده

میراث فرهنگی هر کشور که عصاره وجودی و هویت فرهنگی ، اعتقادی و سیاسی هر ملتی در تاریخ بوده و هر ملتی همان قدر دارای شخصیت ، هویت و اصالت ریشه و ارزش تاریخی است ، که مستنداتی به عنوان میراث فرهنگی از خود ارائه نماید و اولین اقدامی که مورد نگهداری آثار و اشیا (مستندات تاریخی ) لازم است ، موزه می باشد که و موزه بنیادهای اساسی هستند که بوسیله آن ها می توان میراث ارزشمندی در طی قرون و اعصار به جا مانده است از گزند زمانه حفظ و امکان دیدارشان را برای مردم فراهم سازد. هم چنین از طریق موزهها می توان هنرهای ملی را به مردم و جهانیان شناسانید و با مراکز علمی و فرهنگی و موزههای دنیا ارتباط فرهنگی و هنری برقرار کرد. یکی از این مستندات پوشاک و منسوجات است . در همین راستا نحوه تاثیرگذاری موزه پوشاک بر حفظ و تداوم فرهنگ و هنر ایرانی - اسلامی به روش همبستگی مورد بررسی قرار گرفته است و ثمرات تشکیل موزه ملی پوشاک، می تواند در چهار حوزه مطرح باشد که فرضیه پژوهش این است که این ۴ حوزه بر روی هویت ملی اثرگذار است . این چهار حوزه عبارت ان از : حس تعلق قومی و ملی ، منزلت قومی و ملی ناشی از موزه ملی پوشاک، زیبا شناسی قومی و ملی ناشی از موزه ملی پوشاک .

کلیدواژه ها

موزه ملی پوشاک ، هویت ملی ،اقوام سنتی ،فرهنگ ،جامعه شناسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.