راهکارهای معماری بومی در اقلیم معتدل و مرطوب (نمونه موردی :شهر رشت )

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE07_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 263
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی دیکینی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ، واحد یادگار امام خمینی (ره)، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران، ایران

امیرحسین قاسم پور

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ، واحد یادگار امام خمینی (ره)، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران، ایران

چکیده

با توجه به رشد بیش از پیش صنعت و مدرنیته ضرورت حفظ هویت شهرها و ارزشهای بومی آنان اهمیت دو چندان می یابد. در معماری بومی دو گونه پیوند اساسی وجوددارد: پیوند با محیط فرهنگی یا با سلسله ارزشهای فرهنگی از یکسو و از سوی دیگر پیوند با محیط طبیعی ، یا با مجموعه داده هایی که سرزمین بنا به انسان عرضه میدارد، داده هایی که هم ابزار فکری اند و هم ابزار کاربردی ؛ هم رنگ و اندازه و تناسب را در بر میگیرد و هم مصالح ، اجزا و عناصر ساختمانی .با توجه به مطالعات انجام شده رهیافت کلی در طرح پیشنهادی این خواهد بود تا حد ممکن طرحی مطابق با معماری بومی منطقه ارائه شود. ساکنین منطقه و استفاده کنندگان بنا با معماری منطقه آشنا هستند لذا با دیدن معماری که برای آنها آشناست احساس غریبگی نخواهند کرد و ساختمان جدید را راحت تر خواهند پذیرفت . برای ارائه طرحی مطابق فرهنگ و معماری بومی منطقه ابتدا به شناخت مولفه های معماری بومی شهررشت باید پرداخت . در این مقاله با استفاده از مقالات علمی پژوهشی و بررسی در تحقیقات انجام شده بر آن است تا با بررسی چند نمونه موفق از خانه های بومی شهر رشت بتواند به الگوهای مناسب معماری همساز با اقلیم را دسته بندی و ارائه نماید روش تحقیق این مقاله در مرحله تحلیل و استنتاج کیفی است و دست یابی به هدف از طریق استخراج داده ها از نمونه های موردی دسته بندی و تحلیل و نهایتا گزینش داده های مرتبط و یکپارچه سازی آنها انجام می شود. گردآوری داده ها در دو بخش مطالعه کتابخانه ای و تحلیل اسناد خانه های بومی و از بعد کالبدی انجام شده است . هدف پژوهش در این مقاله به بررسی عناصر همساز با اقلیم در خانه شمال(نمونه موردی شهررشت ) می پردازد.در این مقاله سعی شده است که مطالعه بر هر خانه را به روشی کمی که شامل آماده سازی و فراهم کردن بستر مطالعه با تصویر سازی و خلاصه کردن نمونه ها انجام شود. در تجزیه و تحلیل نمونه برای تولید معنا به ترتیب اجزا، ارائه و سپس توصیف شده اند. نتایج تحقیق شامل پارامترها و معرفی عناصر معماری بومی پایدار می باشد که میتواند به عنوان پیشنهاد طراحی در ساختمانهای مدرن مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

معماری بومی ، همساز با اقلیم ، آب و هوای مرطوب، رشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.