بررسی تجربی اثرات محصور شدن دوگانه FRP و میلگرد فولادی بر رفتار فشاری چرخه ای بتن
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
- کد COI اختصاصی: ICRSIE07_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 192
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی عمران - مهندسی اجرایی دانشکده فنی و حرفه ای علی ابن ابیطالب (ع) بم
چکیده
محصور کردن بتن یکی از موثرترین روش ها برای افزایش شکل پذیری عناصر بتن آرمه سازه است . پلیمرهای تقویت شده با الیاف خارجی (FRP) تکنیکی برای مقاومسازی لرزهای و بازسازی سازههای موجود است . در نتیجه ، ارزیابی رفتار چرخه ای اعضای بتنی که به طور همزمان توسط آرماتورهای فولادی عرضی و FRP محصور شده اند از اهمیت زیادی برخوردار است . در طول دهه های اخیر، تعداد قابل توجهی از مطالعات تجربی ارزشمند انجام شده و مدل های تحلیلی جامع مختلفی برای در نظر گرفتن اثر محصور شدن توسط میلگرد فولادی یا FRP پیشنهاد شده است . با این حال، توجه کمتری به اثر محصورکننده دوگانه FRP و تقویت کننده فولادی بر رفتار چرخه ای بتن شده است . در این مطالعه ، در مجموع ۳۲ نمونه بتن تحت فشار محوری یکنواخت و چرخه ای مورد آزمایش قرار گرفتند. نمونه ها با استفاده از میله های فولادی یا/و CFRP با طرحهای تقویت کننده و مقاوم سازی مختلف محدود شدند. پس از آن، با استفاده از نتایج تجربی به دست آمده، دقت یک مدل الاستو پلاستیک و مبتنی بر شکست قبلا توسعه یافته ارزیابی می شود. علاوه بر این ، اصلاحات جزئی برای در نظر گرفتن اثر پوشش بتنی ، آرماتور طولی ، محصور شدن مارپیچ پیوسته و اثرات محدودکننده ضعیف پیشنهاد شده است . مدل اصلاح شده برای پیش بینی رفتار نمونه های آزمایش شده با توجه به مسیرهای بارگذاری تجربی استفاده می شود. نتایج با دادههای تجربی مطابقت خوبی دارد، که نشان می دهد این مدل می تواند رفتار چرخه ای بتن محصور شده با FRP و میلگرد فولادی را به طور همزمان به دقت شبیه سازی کند.کلیدواژه ها
بتن آرمه ، حصر، FRP، مدل سازی تحلیلی ، تست مکانیکیمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.