بررسی ارتباط سواد رسانه ای با معنای تحصیل، درگیری تحصیلی و خودکارآمدی دانش آموزان پسر متوسطه شهرستان خوی در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی سلامت، علوم تربیتی و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HESPCONF01_153
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 313
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه صمدالهی

روانشناسی، کارشناسی

چکیده

هدف از این پژوهش، تعیین ارتباط سواد رسانه ای با معنای تحصیل، درگیری تحصیلی و خودکارآمدی دانش آموزان پسر متوسطه شهرستان خوی بود. پژوهش حاضر با توجه به هدف کاربردی است. با توجه به ماهیت این پژوهش، بر اساس نحوه گرداوری داده ها از نوع توصیفی- همبستگی می باشد.. در این پژوهش، جامعه آماری را کلیه دانش اموزان پسر مقطع متوسطه ، به تعداد ۲۳۵۲ نفر در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ تشکیل دادند، با تطابق جامعه آماری در جدول مورگان، ۲۵۷ نفر حجم نمونه آماری تعیین شد، انتخاب این حجم از نمونه آماری از طریق نمونه گیری خوشه ای از مدارس شهرستان خوی صورت گرفت. به منظور جمع آوری اطلاعات، از پرسشنامه های سواد رسانه ای تامن (۱۹۹۵)، معنای تحصیل هندرسون –کینگ و اسمیت(۲۰۰۶)، درگیری تحصیلی فریدریکس (۲۰۰۴) و خودکارآمدی موریس و همکاران (۲۰۱۱) استفاده شد. روایی پرسشنامه ها توسط استاد راهنما، تایید و پایایی آنها از طریق ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب، ۰/۷۴۹، ۰/۸۱۸، ۰/۸۱۲ و ۰/۸۹۳ بدست آمد. برای تعیین وضعیت نرمال بودن داده ها از آزمون کولموگروف اسمیرنوف بهره گرفته شد. با توجه به نرمال بودن توزیع داده ها از روش آماری آزمون پیرسون و رگرسیون برای بررسی فرضیه های تحقیق استفاده شد. نتایج تحلیل داده ها نشان داد که سواد رسانه ای (۰/۵۵۹=r ؛۰/۰۱> p) و مولفه های آن(رژیم مصرفی رسانه ای (۰/۵۱۷=r ؛۰/۰۱> p)، ویژگی های پیام (۰/۵۲۱=r ؛۰/۰۱> p) و نقد پیام (۰/۴۳۷=r ؛۰/۰۱> p) با معنای تحصیل ارتباط مثبت و معنی داری وجود دارد. همچنین نتایج نشانگر این بود که سواد رسانه ای (۰/۴۶۶=r ؛۰/۰۱> p) و مولفه های آن (رژیم مصرفی رسانه ای (۰/۱۸۵=r ؛۰/۰۱> p)، ویژگی های پیام (۰/۵۳۲=r ؛۰/۰۱> p) و نقد پیام (۰/۵۷۵=r ؛۰/۰۱> p) با درگیری تحصیل ارتباط مثبت و معنی داری وجود دارد. به علاوه، تحلیلها نشان دادند که سواد رسانه ای (۰/۵۱۶=r ؛۰/۰۱> p) و مولفه های آن (رژیم مصرفی رسانه ای (۰/۵۹۰=r ؛۰/۰۱> p)، ویژگی های پیام (۰/۴۳۱=r ؛۰/۰۱> p) و نقد پیام (۰/۳۱۴=r ؛۰۱/۰> p) با خودکارآمدی ارتباط مثبت و معنی داری وجود دارد، همچنین تحلیل رگرسیون نشانگر این بود که معنای تحصیل، درگیری تحصیلی و خودکارآمدی دانش آموزان پسر متوسطه شهرستان خوی به ترتیب از طریق مولفه های رژیم مصرفی رسانه ای، ویژگی های پیام و نقد پیام قابل پیش بینی است.

کلیدواژه ها

سواد رسانه ای، معنای تحصیل، درگیری تحصیلی، خودکارآمدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.