تاثیر مولفه های اسلامی بر تصمیم گیری سهامداران حقیقی بانک ها

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوفصلنامه تحقیقات مالی اسلامی، دوره: 9، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IFR-9-1_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 213
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم امیری

استادیار مالی و بانکداری، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران

مسلم پیمانی فروشانی

استادیار مالی و بانکداری، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران

یکتا پاک نیت

دانش آموخته کارشناسی ارشد مالی و بانکداری، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران

چکیده

در این تحقیق به بررسی تاثیر مولفه­های اسلامی بر تصمیم­گیری سهامداران حقیقی بانک­ها پرداخته شده است. به این منظور از پنج متغیر شفافیت، اجرای بانکداری بدون ربا، مشارکت در سودوزیان، ترجیح اسلامی بودن اوراق بهادار و اجرای صحیح عقود اسلامی به عنوان مولفه­های اسلامی موثر بر تصمیم­گیری سهامداران حقیقی بانک ها استفاده شده است. همچنین تعداد ۱۷۰ نفر از سهامداران حقیقی بانک­های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران به عنوان نمونه و به طور تصادفی انتخاب و اطلاعات و داده­های موردنیاز با استفاده از روش تحقیق میدانی و با تهیه پرسشنامه جمع آوری شده است. یافته­های تحقیق نشان می­دهد که از میان مولفه­های اسلامی، اجرای بانکداری بدون ربا، شفافیت و مشارکت در سودوزیان بر تصمیم­گیری سهامداران حقیقی بانک­ها تاثیر مثبت و معنی­داری دارند، اما ترجیح اسلامی بودن اوراق بهادار و اجرای صحیح عقود اسلامی بر تصمیم­گیری سهامداران بانک­ها اثر معنی­داری ندارند. همچنین متغیر شفافیت دارای سطح اثرگذاری بالا و مشارکت در سودوزیان و اجرای بانکداری بدون ربا دارای سطح اثرگذاری متوسط بر تصمیم­گیری سهامداران حقیقی بانک­ها می­باشند.

کلیدواژه ها

بانکداری و مالی اسلامی, مشارکت در سودوزیان, شفافیت, سهامداران حقیقی بانک ها. طبقه بندی Z۱۲, G۲۱, B۳۱ :JEL

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.