تحلیل محتوایی و استنادی مقالات فصلنامه پویش در آموزش علوم انسانی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه پویش در آموزش علوم انسانی، دوره: 9، شماره: 30
  • کد COI اختصاصی: JR_HUMIT-9-30_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 170
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رباب رحمتی

استادیار گروه آموزش علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان البرز

امیر کریمی

دانشجوی آموزش تاریخ ، پردیس حکیم فردوسی البرز

چکیده

فصلنامه پویش در آموزش علوم انسانی، یکی از مهم ترین مجلات دانشگاه فرهنگیان می باشد که مقالاتی را در حوزه ی تعلیم و آموزش علوم انسانی و توسعه آن، چاپ و منتشر می کند. هدف پژوهش حاضر بررسی و تحلیل محتوا و استنادهای مقاله های فصلنامه پویش در آموزش علوم انسانی است. روش تحقیق، تحلیل محتوایی و استنادی که با استفاده از نرم افزارهای اکسل و SPSS صورت گرفته است. یافته های پژوهش نشان داد که در ۱۰ شماره این فصلنامه از شماره ۱۶ تا شماره ۲۵، تعداد ۷۷ مقاله منتشرشده است که ۴۸ عنوان مقاله به صورت گروهی و مابقی به صورت انفرادی تالیف شدند، تعداد تمامی استنادات ۲۲۵۶ و به طور میانگین برای هر مقاله ۳۰/۲۹ استناد بود. خوداستنادی نویسندگان ۱۰ درصد و به طور میانگین ۴۵/۱۰ استناد خارجی، ۱/۱ استناد از سایت، ۶/۱۲ استناد از کتاب، ۹۳/۱۴ استناد از مقاله و ۷۴/۰ استناد از پایان نامه های ارشد و دکتری داشتند. ۶۵ درصد از نویسندگان مقالات مرد و ۳۵ درصد زن بودند. همچنین ۹/۴۲ درصد از نویسندگان دارای رتبه ی استادیاری بودند. مقالات با ۱۱۳۵ استناد و کتاب ها با ۹۷۲ استناد بالاتر از سایر منابع قرارگرفته اند. روش های کیفی با ۶۴ درصد کاربرد بیشتری داشتند و موضوعات برنامه درسی و فلسفه با ۹/۱۶ درصد نیز بیشترین طیف مقالات را به خود اختصاص داده بو. درنتیجه توجه بیشتر به اسنادات درونی، ارائه ی مقالات گروهی و بین رشته ای، افزایش کیفیت نشریه و توجه به حوزه های مغفول مانده ی آموزش علوم انسانی چون؛ تربیت بدنی، اقتصاد، تاریخ، حقوق و سایر رشته ها می تواند به ارتقای کیفیت نشریه منجر گردد.

کلیدواژه ها

تحلیل استنادی, تحلیل محتوایی, نشریات دانشگاه فرهنگیان, آموزش علوم انسانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.