کمپوست و اهمیت استفاده از آن در کشاورزی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی
  • کد COI اختصاصی: IDNC06_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 543
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هاجر طاهری

دانش آموخته دکتری آبیاری و زهکشی از دانشگاه صنعتی اصفهان کارشناس آب و خاک جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری

مجتبی خوش روش

دانشیار گروه مهندسی آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سیدمحمدرضا حسینی وردنجانی

دانشجوی دکتری آبیاری و زهکشی، گروه مهندسی آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

ایمان اسدی

کارشناس ارشد منابع آب و کارشناس آب منطقه ای استان چهارمحال و بختیاری

چکیده

امروزه کشاورزی پایدار به یکی از نگرش های اساسی در جهان تبدیل شده است و فعالیت های کشاورزی مدرن بر حفظ عناصر غذایی خاک، بهبود کیفیت خاک و افزایش محصول متمرکز شده است. استفاده مداوم و بیش از حد از کود های شیمیایی سبب آلودگی آب های زیرزمینی شده و عملکرد کمی و کیفی گیاهان زراعی را به علت افت خصوصیات مطلوب فیزیکی و شیمیایی خاک و عدم وجود ریزمغذی ها در این کود ها تحت تاثیر قرار می دهد. بنابراین با توجه به کمبود مواد آلی در خاکهای کشور، استفاده از کشاورزی ارگانیک به دلیل کاهش برخی اثرات مخرب استفاده از کود های شیمیایی حائز اهمیت است. منابع تامین ماده آلی خاک شامل کود-های حیوانی، کمپوست حاصل از زباله های شهری، فاضلاب ها و ضایعات کشاورزی می باشند. مدیریت و استفاده از پسماند های شهری در زمین های کشاورزی ضمن کاهش خطرات زیست محیطی، افزایش بهره وری آن ها را نیز به همراه دارد . از طرفی استفاده از پسماندهای آلی در زمین های کشاورزی، بهترین و مناسب ترین روش برای دفع این مواد از محیط زیست می باشد. از میان روش هایی که برای تبدیل مواد زاید آلی به کود های آلی وجود دارد، روش تهیه کمپوست و ورمی کمپوست معمول ترین آن ها می باشند. در این مقاله ، به برخی از مطالعات انجام شده در زمینه کاربرد کمپوست و فواید استفاده از آن در کشاورزی می پردازیم. نتایج بیشتر تحقیقات نشان داده که کاربرد کمپوست در خاک به دلیل مواد مغذی موجود در آن و افزایش میزان کربن آلی خاک سبب افزایش حاصلخیزی خاک و بهبود عملکرد گیاهان مختلف می شود.

کلیدواژه ها

کمپوست، پسمانده، بهره وری، کود آلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.