توسعه صنایع تبدیلی- تکمیلی در راستای ارتقاء بهره وری و کاهش مصرف آب در طرح ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی
  • کد COI اختصاصی: IDNC06_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 161
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب اله بصیرزاده

رئیس گروه ارتقاء بهره وری و مصرف بهینه آب

زهرا محمدی مکوندی

کارشناسان گروه ارتقاء بهره وری و مصرف بهینه آب

پیوند پاپن

کارشناسان گروه ارتقاء بهره وری و مصرف بهینه آب

خدیجه صانعی دهکردی

کارشناسان گروه ارتقاء بهره وری و مصرف بهینه آب

علی مدرس

کارشناسان گروه ارتقاء بهره وری و مصرف بهینه آب

چکیده

کمیابی آب چالش اساسی توسعه اقتصادی ایران به شمار می رود. کاهش صادرات محصولات کشاورزی آب بر به عنوان راهکار موثر مدیریت آب در این بخش، پیشنهاد شده است. درحالی که ضایعات محصولات کشاورزی در بخش های مختلف تولید، توزیع و مصرف از یک سو، عدم تنظیم سطح زیر کشت متناسب با مصرف و صادرات در سالهای مختلف از سوی دیگر سبب هدررفت آب مصرفی می گردد. به منظور ترویج کاهش مصرف، و ارتقاء بهره-وری آب کشاورزی که به عنوان مهم ترین و بزرگ ترین مصرف کننده آب کشور و استان خوزستان است، سازمان آب و برق خوزستان درنظر دارد امکان اجرایی شدن الگوی کشت متناسب با کم آبی را با مشارکت بخش خصوصی در مزارع تحت مالکیت خود، مطالعه و اجرا نماید. کاربری اراضی در راستای فعالیت های بخش کشاورزی، شیلات و صنایع وابسته به آنها تعریف شده است. انجام فعالیت های ترویجی به منظور استفاده بهینه از منابع آب موجود، در راستای وظایف ذاتی وزارت نیرو و اسناد بالادستی بوده، با منفعت عمومی و مسئولیت اجتماعی وزارت نیرو برای بهبود فضای کسب و کار و توسعه اشتغال دانش بنیان همسو می باشد. نتیجه کلی این است که با توجه به درصد بالای تلفات آب در بخش کشاورزی، لازم است سیاستگذاری ها به جای توجه اغراق آمیز به زیان های ناشی از صادرات آب مجازی، به اقدامات عملیاتی مانند تشویق کشاورزان به مشارکت با بخش خصوصی ( کشاورزی مشارکتی ) تغییر یابد.

کلیدواژه ها

ضایعات محصولات کشاورزی، آب مجازی، کشاورزی مشارکتی، ارتقاء بهره وری مصرف آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.