بررسی جایگزینی پساب با منابع آب زیرزمینی جهت تعادل بخشی منابع آبی و مدیریت کنترل و دفع زه آب (مطالعه موردی دشت قم)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی
  • کد COI اختصاصی: IDNC06_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 169
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کرامت اسلامی

کارشناس ارشد آبیاری وزهکشی دانشگاه تهران- مدیرعامل مهندسی مشاور منابع آب و خاک

محمدرضا اقبالی

کارشناس ارشد مدیریت محیط زیست و کیفیت منابع آب- آب منطقه ای قم

هادی جعفری

کارشناس ارشد آبیاری وزهکشی دانشگاه تهران – شرکت مهندسی منابع آب و خاک

سعید حاجی علی گل

دکتری سازه های آبی دانشگاه شهید چمران اهواز- شرکت مهندسی منابع آب و خاک

چکیده

با در نظر گرفتن کمبودمنابع آب در دهه های اخیر، دسترسی به آب سالم تر و بیشتر در اولویت طرح های تحقیقی قرار گرفته است، لذا استفاده مجدد از پساب و سالم سازی آن از ضروریات این طرح ها می باشد. در این راستا، استفاده مفید از پساب به عنوان یکی از منابع آب برای تعادل بخشی منابع آبی و مدیریت کنترل و دفع زه آب در این تحقیق مورد توجه قرارگرفت. تحقیق حاضر برای استفاده از پساب تصفیه خانه های فاضلاب استان قم انجام شده تا بتوان با شناخت ظرفیت های آب برگشتی و تجدیدپذیر در استفاده مجدد از آن، ظرفیت تعادل بخشی محدوده تحقیق را مورد بررسی قرارداد. جهت امکان استفاده از پساب تصفیه خانه های شهر قم بعنوان مطالعه موردی، گزینه های امکان تعادل بخشی با انتقال پساب به دشت های محدوده تحقیق، بارگذاری شامل انتقال پساب جهت مصرف صنعت و حفظ محیط زیست و تغذیه مستقیم آبخوان بصورت درصد های مختلف انتقال پساب به دشت ها به جهت کاهش تراز ایستابی منطقه، مورد تحقیق قرارگرفت. براساس نتایج نهایی،گزینه برتر جهت حجم تخصیص یافته ۱۲/۷ میلیون متر مکعب برای تعادل بخشی انتقال به دشت شریف آباد می باشد.

کلیدواژه ها

پساب، تعادل بخشی، زه آب، آبخوان، حجم تخصیص

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.