بررسی وجوه پایداری در سیستم صنعتی سازی ساختمان های اداری در اقلیم گرم و مرطوب شهرستان آبادان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه توسعه پایدار شهری، دوره: 3، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_USD-3-6_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 378
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی مردانی

گروه معماری، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران.

محسن وفامهر

استاد گروه معماری، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

بهزاد وثیق

گروه معماری،دانشگاه جندی شاپور، دزفول، ایران.

علی خاکی

گروه معماری، دانشگاه فرهنگیان،تهران، ایران.

چکیده

یکی از معضلات نظام ساختمان­ سازی در کشور به خصوص ساختمان های اداری روش ­های طراحی و اجرای آن می ­باشد که این روش­ ها اغلب دارای فن­آوری روز دنیا نبوده و موجب آن گردیده که بیشتر ساختمان­های اداری در کشور با روش­های فعلی پویایی و کارایی لازم را نداشته باشد. کم بودن عمر مفید این ساختمان­ها مخصوصا در اقلیم گرم و مرطوب که دارای تابش شدید و رطوبت بالایی می ­باشد باعث فرسایش شدید این ساختمان­ها که با مصالح متداول ساخته شده ­اند، می­ شود. صنعتی­ سازی ساختمان بر مبنای وجوه اصلی توسعه پایدار و معیارهای آن­ها به عنوان یک مسیر کارآمد جهت کنترل و افزایش کیفیت ساخت این ساختمان­ها است و یکی از برنامه های بلندمدت سیاست­گذاران بخش ساخت­و­ساز کشور می­باشد. هدف اصلی این نوشتار بررسی معیارهای پایداری در صنعتی­سازی ساختمان­های اداری در اقلیم گرم و مرطوب شهرستان آبادان می ­باشد. میزان اهمیت و وجوه معنادار مولفه­ های اقتصادی و اجتماعی و زیست­ محیطی به عنوان سه رکن اصلی پایداری در صنعتی­ سازی ساختمان­های اداری در آبادان به عنوان پرسش اصلی این پژوهش مطرح است که توسط جامعه آماری شامل متخصصین صنعت ساخت­و­ساز نظام مهندسی سنجش می­شود. روش تحقیق در بخش اول با گردآوری شاخصه­ های اصلی توسعه پایدار فاکتورهایی که ازنظر متخصصین دارای بیشترین اهمیت بودند انتخاب و بر اساس معیارهای ابعاد توسعه پایدار دسته ­بندی و کدگذاری شدند. در بخش دوم با روش پیمایشی و مطالعات میدانی و ابزار پرسشنامه با استفاده از طیف لیکرت سوالات پس از تایید روایی و پایایی آن توسط متخصصین در میان جامعه آماری توزیع شد. آزمون­های آن شامل T تک نمونه ای t-test، T زوجی و آزمون K-S در محیط نرم افزار SPSS-۱۶.۰ انجام شده است. یافته های پژوهش نشان داده که اهداف اجتماعی و مولفه­ های آن (ایمنی محصول و کارگران و کیفیات محیطی) بالاترین تاثیر و پس ازآن اهداف اقتصادی و مولفه­ های آن (سرعت ساخت و طول عمر پروژه) را در پایداری صنعت ی­سازی ساختمان های اداری دارند و مبین این است که صرف نگاه اقتصادی و فنی توسعه و تحقق صنعتی سازی ساختمان تحقق نمی­ یابد.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار, سیستم صنعتی سازی ساختمان, ساختمان های اداری, اقلیم گرم و مرطوب, آبادان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.