شناسایی و تحلیل روابط متقابل میان شاخص های موانع پذیرش فناوری اطلاعات و ارتباطات با رویکرد دلفی فازی و دیمتل فازی
عنوان مقاله: شناسایی و تحلیل روابط متقابل میان شاخص های موانع پذیرش فناوری اطلاعات و ارتباطات با رویکرد دلفی فازی و دیمتل فازی
شناسه ملی مقاله: JR_EKTESHAF-1399-184_006
منتشر شده در در سال 1399
شناسه ملی مقاله: JR_EKTESHAF-1399-184_006
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:
الهام فالیان - دانشجوی کارشناسی ارشدگروه مدیریت فناوری اطلاعات اهواز
فریبا نظری - استادیار گروه علم اطلاعات و دانش شناسی،واحد اهواز
خلاصه مقاله:
الهام فالیان - دانشجوی کارشناسی ارشدگروه مدیریت فناوری اطلاعات اهواز
فریبا نظری - استادیار گروه علم اطلاعات و دانش شناسی،واحد اهواز
زمینه و هدف: اثرات پیامدهای زیست محیطی کسب و کارها در کنار رقابت تنگاتنگ بر سر استفاده از منابع محدود انرژی، موجب شده تا پارادایم استفاده از فناوری اطلاعات سبز و سرمایهگذاری بر روی آن گسترش یابد. پژوهش حاضر با هدف شناسایی و تحلیل روابط متقابل میان شاخص های موانع پذیرش فناوری اطلاعات و ارتباطات با رویکرد دلفی فازی و دیمتل فازی در شرکت پالایش نفت آبادان صورت گرفت.
روش بررسی: این پژوهش از نظر هدف کاربردی؛ از نظر روش پژوهش و گردآوری دادهها توصیفی از نوع پیمایشی؛ از نظر ماهیت اکتشافی؛ از لحاظ زمانی مقطعی؛ از لحاظ میزان ژرفایی ژرفانگر؛ از نظر مبنای نوع دادههای گردآوری شده از نوع کمی بود روش تحقیق از نوع اکتشافی بود. جامعه آماری شامل ۳۲ نفر از مدیران ارشد و معاونان شرکت پالایش نفت آبادان بودند. ده نفر با روش نمونهگیری هدفمند (از نوع قضاوتی) انتخاب و مورد مصاحبه قرار گرفتند. دادهها در دو گام، به وسیله تکنیک تصمیمگیری چند شاخصه (دلفی فازی) و دیمتل فازی با نرم افزار پی.ال.اس و اکسل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: ۱۲ شاخص وارد شده به دلفی طی سه مرحله به ۸ شاخص تقلیل یافت. نتایج تحقیق نشان داد که شاخص بودجه کافی سازمان برای استقرار فناوری اطلاعات سبز، تدارکات کافی و سودمندی درک شده از فناوری اطلاعات سبز به ترتیب دارای شدت اثر خالص بیشتر و تاثیرگذاری بیشتر بر سایر شاخص ها هستند.
بحث و نتیجه گیری: بر اساس یافته های این پژوهش در حوزه پذیرش فناوری اطلاعات سبز در شرکت پالایش نفت آبادان شاخص بودجه کافی سازمان برای استقرار فناوری اطلاعات سبز و تدارکات کافی و سودمندی درک شده از فناوری اطلاعات سبز با شدت اثر بالا از دستاوردهای مهم محسوب شده و به عرصه علم پذیرش فناوری اطلاعات سبز این نکات و دستاوردهای جدید افزوده شد.
کلمات کلیدی: فناوری اطلاعات سبز, پذیرش فناوری, شاخص, تصمیم گیری چندشاخصه
صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1639608/