ارائه یک روش زمان بندی تحمل پذیر خطای گردش کار با استفاده از الگوریتم بهینه سازی فاخته تطبیق پذیر و تکنیک خوشه بندی وظایف در محیط رایانش ابری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ماهنامه اکتشاف و تولید نفت و گاز، دوره: 1401، شماره: 205
  • کد COI اختصاصی: JR_EKTESHAF-1401-205_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 132
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مانی علائی

گروه مهندسی کامپیوتر، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران

ریحانه خورسند مطلق اصفهان

گروه مهندسی کامپیوتر، واحد دولت آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

محمدرضا رمضان پور فینی

گروه مهندسی کامپیوتر، واحد مبارکه، دانشگاه آزاد اسلامی، مبارکه، اصفهان، ایران

چکیده

مدل های گردش کار، فرایندی است که شامل یک سری مراحل است که پیچیدگی اجرا و مدیریت برنامه ها را ساده می کنند. درواقع  گردش کارهای علمی  در حوزه های مختلف از منابع توزیع شده برای دسترسی ، مدیریت و پردازش حجم زیادی از داده ها استفاده می کنند. لذا پردازش و مدیریت چنین مقادیر زیادی از داده ها نیاز به استفاده از یک مجموعه توزیع شده از امکانات محاسباتی و ذخیره سازی دارد. پیشرفت های اخیر در فن آوری های مجازی سازی و رشد سریع خدمات رایانش ابری، روش جدیدی را در محاسبات توزیع شده برای استفاده از منابع موجود در جهت محاسبات گردش کارهای علمی معرفی کرده است. ازاین رو، موضوع زمان بندی برای اجرای برنامه های کاربردی مقیاس وسیع ضروری  هست. البته با رشد مقیاس و پیچیدگی برنامه های کاربردی علمی، تعداد خرابی هایی که احتمالا رخ می دهند زیاد خواهد شد و یک اثر نامطلوبی روی اجرای برنامه های کاربردی مقیاس وسیع می گذارد. ازاین رو، موضوع زمان بندی تحمل پذیر خطا برای اجرای برنامه های کاربردی مقیاس وسیع ضروری هست. همچنین به اثبات رسیده است که استفاده از خوشه بندی وظایف  در محاسبات گردش کارهای علمی باعث کاهش سربار اجرای عملیات و بهبود محاسبات در وظایف گردش کار علمی بر روی منابع توزیع شده خواهد شد. بنابراین در این مقاله یک روش زمان بندی تحمل پذیر خطای گردش کار با استفاده از الگوریتم بهینه سازی فاخته تطبیق پذیر در محیط رایانش ابری با استفاده از تکنیک خوشه بندی وظایف ارائه می گردد. فاخته ها با بهره برداری از لانه پرندگان دیگر با قرار دادن تخم ها در آن لانه ها تولیدمثل می کنند. نتایج آزمایش در مقایسه با تکنیک های موجود، برتری روش پیشنهادی را ازنظر بهینه سازی و کاهش زمان اجرا، هزینه کل و مصرف انرژی نشان داده و همچنین نتایج مطلوبی را در  کنترل سربار و افزایش سطح دسترس پذیری ارائه می نماید.

کلیدواژه ها

الگوریتم بهینه سازی فاخته تطبیق پذیر, زمان بندی گردش کار, تحمل پذیری خطا, رایانش ابری, خوشه بندی وظایف

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.