طراحی یک ریز شبکه با قابلیت تغذیه بارهای محلی در هنگام قطعی برق

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در مهندسی کامپیوتر، برق و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ENPMCONF06_133
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 132
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم سیفی نجمی

استادیار گروه مهندسی برق، موسسه غیرانتفاعی غیر دولتی رشدیه، تبریز، ایران،

علی محرم پور

کارشناس ارشد موسسه آموزش عالی رشدیه تبریز و مشاور مدیر عامل شرکت توزیع آذربایجان شرقی در امور فنی و پارلمانی

چکیده

امروزه شبکه های سنتی در حال تبدیل به شبکه های هوشمند میباشند که در آنها چند ریز شبکه با حضور منابع تولید پراکنده به هم اتصال یافته است. سیستمهای هیبرید AC/DC با منابع و بارهای AC و DC آینده شبکه های توزیع و انتقال آینده هستند. براساس اینکه چطور منابع و بارها به سیستم اتصال یافته است و بسته به نوع آرایش باسها، ریزشبکه های هیبرید AC/DC به سه نوع با کوپل AC، با کوپل DC و با کوپل DC-AC تقسیمبندی میشوند. در ریز شبکه با کوپل AC منابع تولید پراکنده و منابع ذخیره کننده انرژی مختلف به باس AC مشترک از طریق واسطهای الکترونیک قدرت متفاوتی متصل میشوند. در ریز شبکه با کوپل DC منابع تولید پراکنده و ذخیره کننده های انرژی به باس DC مشترک وصل میشوند و باس DC هم برای اتصال به شبکه یا بار به واسط الکترونیک قدرت جدگانه نیاز دارد. در حالت کوپل DC-AC منابع تولید پراکنده به باسهای AC و DC اتصال مییابند و باس DC و AC از طریق مبدلهایی به هم اتصال دارند. در ریز شبکه با کوپل AC استراتژی توان بر تنظیم توان اکتیو و تعادل بار و تنظیم فرکانس تمرکز دارد. به دلیل سادگی ساختار و روش کنترل سیستم کوپل AC بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. در این مقاله ساختاری با هدف بهبود کیفیت توان ارائه میگردد که به صورت سیستم هیبرید با کوپل AC میباشد. منبع بادی و خورشیدی ماکزیمم توان خود را توسط مبدلهای خاص خودشان استحصال میکنند و به بار/شبکه تحویل میدهند. در حالت جزیرهای نیز با استفاده از روش کنترل پیشبینی شده خللی در تامین توان بار و استحصال ماکزیمم توان اتفاق نمیافتد. برای بررسی صجت روش کنترلی و مدار قدرت شبیه سازی در نرم افزار MATLAB صورت گرفت که نتایج صجت روابط تئوریک را نشان داد.

کلیدواژه ها

ریز شبکه، سیستم خورشیدی، سیستم بادی، اینورتر چند سطحی، سیستم با کوپل AC

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.