مروری بر خصوصیات و ویژگی های سیستم حفاظتی در دو سیستم عامل ویندوز و لینوکس

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در مهندسی کامپیوتر، برق و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ENPMCONF06_123
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 175
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهنگ پدیداران مقدم

استادیار گروه کامپیوتر مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی ، اسفراین

سمانه محمدنیا

دانشجوی ارشد مهندسی نرم افزار موسسه آموزش عالی اشراق ، بجنورد

چکیده

سیستم عامل نرم افزاری است که سخت افزار اصلی کامپیوتر، تجهیزات جانبی سخت افزار و منابع نرم افزاری و همچنین کاربران را مدیریت و کنترل می کند و رابط بین کاربر رایانه، برنامه نویسان و سخت افزار رایانه می باشد. در دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات امروزی انواع مختلفی از سیستم عامل ها وجود دارد که مایکروسافت ویندوز و لینوکس دو مورد از مشهورترین سیستم عامل هایی هستند که در هر زمینه مرتبط با کامپیوتر کاربرد گسترده ای دارند. ویندوز به دلیل حفظ فروش بسیار بالای خود نسبت به سایر سیستم عامل ها، شناخته شده است، در حالی که لینوکس جایگاه خود را به عنوان واضح ترین انتخاب سیستم عامل نرم افزار رایگان حفظ کرده است. در مقایسه مایکروسافت ویندوز و لینوکس نشان داده شد که هر دو سیستمعامل مفاهیم و مکانیسمهای امنیتی مشترک زیادی دارند، اگرچه گاهی اوقات به طور متفاوتی اجرا میشوند، مانند شناسایی شی، احراز هویت کاربر، نشانه دسترسی، لیستهای کنترل دسترسی و موارد دیگر. آنچه بین آنها متفاوت است، چند ویژگی مانند رمزگذاری سیستم فایل و امتیازات نرم افزاری است که ویندوز دارد و لینوکس ندارد، و رمز عبور سایه ای که لینوکس دارد و ویندوز ندارد.همچنین سیستم عامل ویندوز بیشتر از اجزای امنیتی خود را در هسته خود گنجانده است. در حالی که لینوکس بیشتر روی فرآیندهای حالت کاربر حساب می کند. علاوه بر این، ویندوز از ویژگی های پیچیده ای مانند حسابرسی استفاده می کند. در حالی که لینوکس از فایل های لاگ کمتر پیچیده و در عین حال کارآمد با رمزگذاری استفاده می کند. به طور کلی، هر دو سیستم عامل فناوریهای امنیتی چند سطحی نسبتا کافی را ارائه میکنند و هر دو را به عنوان سیستم عاملهای قابل اعتمادی که میتوانند با موقعیتها و حملات خصمانه مقابله کنند و محیط امنی را برای کاربران رایانه و برنامه های کاربردی آنها فراهم میکنند، ارائهمیدهند.

کلیدواژه ها

ویندوز، لینوکس، سیستم عامل، امنیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.