طراحی و شبیه سازی سیستم تشخیص لرزش ساختمان و قطع هوشمند گاز و برق به منظور جلوگیری از انفجار و آسیب جانی و مالی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در مهندسی کامپیوتر، برق و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ENPMCONF06_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 193
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان درایش

کارشناسی ارشد، مهندسی برق، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی جهاد دانشگاهی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

بهزاد نوری

کارشناسی ارشد،گروه مهندسی برق، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی جهاد دانشگاهی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

چکیده

با افزایش جمعیت و ایجاد ساختمانهای مرتفع به منظور سکونت افراد، توجه به بحث ایمنی ساختمانها حائز اهمیت میباشد. قوانین و استانداردهای مربوط به ساخت وساز بسیار مورد توجه میباشند. در کنار این موارد، با توجه به توسعه فناوریهای نوین، بحث آسایش در کنار ایمنی مطرح میشود. به همین منظور، هوشمندسازی ساختمانها در سالیان اخیر رونق فراوانی داشته است .یکی از عوامل بسیار مهم در مبحث ساختمان، زلزله میباشد. زلزله ممکن است موجب تخریب کامل و یا آسیب به ساختمان گردد. در بسیاری از مواقع، زلزله آسیبهای جزئی را در بر دارد؛ اما همین آسیبهای جزئی ممکن است فاجعه مالی و جانی را در پی داشته باشد. یکی از این موارد که ممکن است در هنگام زلزله و آسیب به ساختمان بوجود آید، بحث شکستگی لوله گاز و نشت آن میباشد. در کنار نشت گاز و حتی اتصال در سیستم برق ساختمان، امکان انفجار و حوادث سهمگین دیگری وجود دارد .نشت گاز یک مساله مهم در بخشهای صنعتی و مسکونی است. این پتانسیل را دارد که در صورت وقوع نشتی در فضا خسارات زیادی وارد کند، زیرا در هنگام وقوع جرقه با اکسیژن واکنش داده و باعث انفجار فوری میشود. یکی از روشهای پیشگیری از این گونه حوادث، نصب سیستم تشخیص نشت گاز است. [۱ ] در این پژوهش یک سیستم هوشمند در ساختمان طراحی شده است. درصورت وقوع زلزله و یا نشت گاز(بیشتر از یکمقدار مشخص) میکروکنترلر فرمانی به جهت قطع گاز و برق ساختمان صادر میکند و یک بازر نیز به منظور هشدار به صدا درمی آید. درصورتیکه لرزش ساختمان کمتر از مقدار مشخص باشد و همچنین نشتی گاز وجود نداشته باشد، برق و گاز ورودی همچنان وصل باقی می مانند .در این پژوهش از میکروکنترلر ATMEGA۱۶ به همراه یک ماژول تشخیص لرزش و یک سنسور تشخیص گاز استفاده شده است. همچنین از نرمافزارهای پروتئوس نسخه ۹/۸ و کدویژن نسخه ۱,۲۵,۸ برای طراحی و برنامه نویسی استفاده شده است.

کلیدواژه ها

زلزله - لرزش - ساختمان هوشمند - میکروکنترلر - سنسور

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.