تاکسونومی و فولکسونومی در بازیابی و اشتراک دانش
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در مهندسی کامپیوتر، برق و مکانیک
- کد COI اختصاصی: ENPMCONF06_103
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 299
نویسندگان
دانشجوی دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی،دانشگاه پیام نور ،ایران،تهران
استادیارگروه علم اطلاعات و دانش شناسی،دانشگاه پیام نور،ایران،تهران
چکیده
هدف از نگارش مقاله حاضر ارائه ی تعریفی دقیق از تاکسونومی و فولکسونومی بوده است که با روش مروری و بررسی اسناد و مقالات منتشر شده در این حوزه جمع آوری شده است. اصطلاح «نظامهای سازماندهی دانش» طیف وسیعی از طرحها را برای سازمانده ی، تسهیل، توصیف و کشف منابع در بر میگیرد و شامل طرحهای رده بندی، نظامهای رده بندی خاص، اصطلاح نامه ها، سرعنوان های موضوعی، تاکسونومی ها، هستی شناسیها ، فرهنگ های جغرافیایی و دیگر انواع واژگان کنترل شده استاندارد میشود این نظام ها تلاش دارند تا الگویی را برای ایجاد ساختاری معنایی در یک حوزه خاص با هدف بازیابی بهتر اطلاعات فراهم نمایند. همچنین اشتراک گذاری دانش به کمک ابزارهای مذکور تسهیل یافته است و مقاله حاضر سعی بر آن دارد کاربرد فولکسونومی و تاکسونومی را در بازیابی اطلاعات و اشتراک دانش تشریح نماید.کلیدواژه ها
فولکسونومی، تاکسونومی، اشتراک دانش، بازیابی اطلاعات، بازیابی دانشاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.