پروژه تستر آپ امپ با استفاده ازمیکروکنترلر AVR

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در مهندسی کامپیوتر، برق و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ENPMCONF06_094
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 232
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد یعقوبی ریکنده

دانش اموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی برق، موسسه آموزش عالی هدف، ساری،ایران

علی اصغر فلاح

استاد یار گروه مهندسی برق، دانشگاه آزاد اسلامی، بادرود، ایران

چکیده

هدف از این پروژه ساخت و برنامه نویسی مداری بود تا بتواند آپ امپ ها را تست کند و از سالم بودن یا معیوب بودن آن ها اطمینانحاصل شود. بطور کلی آپ امپ هااز ترکیبچندین مقاومت، خازن، دیود و ترانزیستور اختهمی شوند کهتواناییاعمال ضریب تقویت ولتاژ بسیار بزرگی دارند. تقویت کنندهعملیاتیدرحقیقت یک تقویت کننده ولتاژ است معمولا دارای دو سرورودی و یک سر خروجی(به استثنای اتصالات برق) می باشد.بنابراین اگر به ورودی های یک آپ امپ اختلاف پتانسیل بسیار کوچکی اعمال شوددر خروجی آن ولتاژ بسیار بزرگی به وجود می آید.ولی در عمل، تقویت کننده وارد ناحیه اشباع می شود و به صورت غیر خطی عمل می کند.این قطعه از یک منبع دوگانه مثبت((V+ و یک منبع منفی متناظر(-(Vبهره می برد. از موارد کاربرد آپ امپ ها می توان به تقویت کننده های تفاضلی در الکترو کاردیو گراف یا همان ضربان سنجقلب، یکسو کننده های دقیق، سیستمهای کنترل خطی، سیستمهای مخابراتی، کامپیوترهای آنالوگ و… نام برد.تقویت کننده های عملیاتی، تقویت کننده های کوپل مستقیم بوده،که دارای گین (Gian) خیلی زیادی میباشند.که مقدار این گین را با کمک مقاومت فیدبک(مقاومتی که بخشی از ولتاژ و یا جریان خروجی را به ورودیمنتقل می کند) می توان کنترل نمود. این تقویت کننده ها اکثرادر مدارات خطی بکار می روند و اغلب درمدارات غیرخطی نیز ازآنها استفاده می شود. همانطور که متوجه شدید این گونه قطعاتکاربرد بسیار بالایی دارند پس بنابراین تست ان ها نیز حائزاهمیت بوده است. از این رو پروژه ای را طراحی نمودیم کهتوانایی بالایی در تست تمامی خانواده های اپ امپ را دارد. لازمبه ذکر است این پروژه با بهره گیری از میکرو کنترلر AVR ATMEGA۸ صورت گرفته و برنامه نویسی میکروکنترلر توس نرم افزار بسکامصورت گرفته است. نتایج تست های عملی بیانگر دقت و کارایی بالای این پروژه بوده است.

کلیدواژه ها

تستر، آپ امپ، میکروکنتورولر، AVR

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.