امکانسنجی استفاده از سیستم استحصال و تولید کربن دی اکسید از گازهای خروجی از چیمنی نیروگاه شهید مدحج اهواز(زرگان)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در مهندسی کامپیوتر، برق و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ENPMCONF06_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 181
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدهادی سپهری

کارشناسی ارشد،مدیرعامل شرکت جنوب غرب صبا، هلدینگ برق و انرژی صبا

احمدحسین آصفی نژاد

دکتری،مدیر نیروگاه زرگان،هلدینگ برق و انرژی صبا

سیدنعمت اله حسینی موسوی

دکتری،مدیر بهرهبرداری نیروگاه زرگان، هلدینگ برق و انرژی صبا

مرتضی شیروانی نژاد

کارشناسی،سرپرست توربین نیروگاه زرگان، هلدینگ برق و انرژی صبا

محسن سرلک

کارشناسی ارشد، بهره بردار توربین نیروگاه زرگان، هلدینگ برق و انرژی صبا

چکیده

در این تحقیق، بررسی زمینه امکان سنجی فنی بازیافت CO۲ در نیروگاه شهید مدحج اهواز با ظرفیت تولید در حدود۵۰ تن در روز از گازهای خروجی دودکش واحدهای بخار آن مورد ارزیابی قرار گرفته است. این تحقیق درنیروگاه زرگان که بعنوان یکی از مهمترین نیروگاه های استان خوزستان که هم از نظر موقعیت جغرافیایی و همچنین تولید برق است انجام گردیده است. گاز طبیعی به عنوان سوخت اصلی بویلر در این نیروگاه مورد استفاده قرار می گیرد. گازهای خروجی از چیمنی بویلر مورد این نیروگاه مورد آنالیز قرار گرفته، که با توجه به آنالیز گازهای خروجی از دودکش نیروگاه و با توجه به امکانات موجود نیروگاه، جذب کربن دی اکسید با فرایند پس احتراق به روش جذب شیمیایی با حلال مونواتانول آمین (MEA) طراحی و تجهیزات مورد نیاز سیستم فرآیند، پیش بینی گردیده است و ابعاد کلیه اجزای سیستم نیز تعیین شده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که در این صنعت امکان جذب حداقل ۵۰تن در روز گاز Co۲ به همراه مقداری رطوبت، اکسیژن، ، وجود دارد که می توان آن را پس از فشرده سازی به مایع تبدیل کرده و جهت انتقال به مراکز مصرف آماده نمود.

کلیدواژه ها

دی اکسید کربن، دود، حلال شیمیایی، نیروگاه، بازیافت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.