کاربرد یادگیری عمیق برای تشخیص اشیا
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در مهندسی کامپیوتر، برق و مکانیک
- کد COI اختصاصی: ENPMCONF06_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 410
نویسندگان
استاد و عضو هیئت علمی گروه کامپیوتر موسسه آموزش عالی زند گستر شیرا ز
دانشجوی کارشناسی نرم افزار موسسه آموزش عالی زند گستر شیراز
چکیده
برنامه های کاربردی فراگیر و گسترده مانند درک صحنه، نظارت تصویری، روباتیک و سیستم های خودران، تحقیقات گسترده ای را در حوزه بینایی کامپیوتر در دهه اخیر آغاز کردند. به عنوان هسته اصلی همه این برنامه ها، سیستم های تشخیص بصری که شامل طبقه بندی تصویر، محلی سازی و تشخیص است، به شتاب تحقیقاتی زیادی دست یافته اند . با توجه به توسعه قابل توجه در شبکه های عصبی به ویژه یادگیری عمیق، این سیستم های تشخیص بصری عملکرد قابل توجهی را به دست آورده اند . تشخیص اشیا یکی از این حوزه ها است که شاهد موفقیت بزرگی در بینایی کامپیوتری است.این مقاله نقش تکنیکهای یادگیری عمیق مبتنی بر شبکه عصبی کانولوشنال را برای تشخیص اشیا آشکار میکند. چارچوب های یادگیری عمیق و خدمات موجود برای تشخیص اشیا نیز اعلام شده است. تکنیک های یادگیری عمیق برای پیشرفته ترین سیستم های تشخیص اشیا در این مقاله ارزیابی می شوند.کلیدواژه ها
تشخیص اشیاء، بینایی کامپیوتری، یادگیری عمیق، شبکه عصبی کانولوشنالاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.