ارائه روشی جهت ترکیب سرویس های وب معنایی با استفاده از الگوریتم های فراابتکاری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در مهندسی کامپیوتر، برق و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ENPMCONF06_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 304
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا خواجوند ساسی

کارشناس ارشد مهندسی فناوری اطلاعات ، موسسه آموزش عالی مارلیک نوشهر

مهدی علیرضانژاد

استادیار گروه کامپیوتر ، موسسه آموزش عالی مارلیک نوشهر

فاطمه سیمیاری

استادیار گروه کامپیوتر ، موسسه آموزش عالی مارلیک نوشهر

چکیده

معماری سرویسگرا یکی از بهروزترین مباحث مطرح در مهندسی نرم افزار است. در این معماری، سرویس کوچکترین منبع قابل فراخوانی میباشد. از مهمترین ویژگیهای تکنولوژی سرویس وب، میتوان قابلیت تعامل، تجزیه، یکپارچه سازی در صورت لزوم و دسترسی پذیری از طریق اینترنت را نام برد. این ویژگیها توجه تولیدکنندگان نرم افزار را به خود جلب کرده است، به گونه ای که محصولات خود را به صورت سرویسهای نرم افزاری تولید و از طریق وب در اختیار متقاضیان قرار میدهند. مهمترین مزیت این تکنولوژی توانایی ترکیب سرویسها است. ترکیب سرویسها به کنار هم قرار گرفتن چند سرویس مستقل، جهت رسیدن به توانایی و قابلیت بیشتر اطلاق میشود. با افزایش تعداد ارائهکنندگان سرویسهای وب، تعداد زیادی سرویس وب با عملکرد یکسان و خواص غیرعملکردی متفاوت ازجمله زمان پاسخ، هزینه، قابلیت دسترسی و قابلیت اطمینان در وب منتشر شده اند. یافتن ترکیبی با بهترین کیفیت، بررسی تمام حالات ممکن فرآیندی زمانبر بوده و در دسته مسائل NP-Hard به شمار می آید. لذا برای حل این گونه مسائل از الگوریتم های فرا ابتکاری استفاده شده است. از طرف دیگر، باید توجه کرد برخی از این سرویسها با یکدیگر ناسازگار بوده و نمیتوانند دریک ترکیب شرکت نمایند، این خصوصیت باعث می شود که مسئله تا حد زیادی پیچیده تر گردد. رویکردهای معنایی میزان سازگاری سرویس را مورد آزمایش قرار میدهند و نیازمندیهای عملکردی و هم غیر عملکردی را در نظر می گیرند. این روشها میتوانند به آسانی برای سرویسهای موجود جایگزین هایی پیدا کرده و در صورت لزوم آنها را جایگزین نمایند. بهر حال آنها طراحی شده اند تا توصیف سرویسها در یک روش قابل خواندن توسط ماشین انجام شود. این مقاله روشی قابل قبول مبتنی بر الگوریتم فراابتکاری درهمآمیختن پرش قورباغه ها برای مسئله یافتن ترکیب مناسب سرویسهای وب با در نظر گرفتن ناسازگاری میان سرویسها ارائه میدهد. نتایج حاصل از اجرای شبیه سازی الگوریتم پیشنهادی بالا بودن کیفیت راه حل پیدا شده و ترکیب بهتر سرویسهای وب را نسبت به سایر الگوریتمهای فراابتکاری نشان میدهد.

کلیدواژه ها

الگوریتم درهم آمیختن پرش قورباغه ها، ترکیب سرویسها، روشهای فراابتکاری، سرویس وب، کیفیت سرویس وب.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.