تحلیل پدیدارشناختی آسیب های شبکه های اجتماعی موبایل
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش در روانشناسی و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: PSYCNF01_073
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 374
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی مشاوره ، گروه آموزشی دانشکده علوم تربیتی و مشاوره، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی مشاوره ، گروه آموزشی دانشگاه علوم تحقیقات ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تبریز
کارشناس روانشناسی ، گروه آموزشی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان ،تبریز
چکیده
گسترش و ورود انواع رسانه های نوین در میان جوامع مختلف ، اکثر نهادها ی اجتماعی را تحت تاثیر قرار داده و موجب تغییراتی دررفتار و گفتمان نسل جوان و زوج های جوان شده است؛ از جمله مهم ترین این رسانه های نوین شبکه های اجتماعی موبایلی است کهعلاوه بر داشتن پیامدها و نقاط قوت، از آسیب هایی نیز برخوردار است.این پژوهش با استفاده از روش کیفی و بهره گیری از رویکرد پدیدارشناسی و تکنیک مصاحبه نیمه ساختاریافته برای گردآوریداده ها، صورت گرفته است. جوانان ۱۸ تا ۳۵ ساله کاربر شبکه های اجتماعی موبایلی ساکن شهر شبستر که حداقل دو سال تجربهحضور در این شبکه ها را داشتند، به عنوان جمعیت آماری انتخاب شده اند. در واقع، ۲۰ نفر از این کاربران براساس نمونه گیریهدفمند به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل مصاحبه های پاسخگویان استخراج هشت نوع آسیب بود که عبارتند از: «کاهش تعاملات خانوادگی»، «تشدید شکاف ارزشی»، «ترویج پورنوگرافی» «عمومی شدن سپهر خصوصی»، «دوستی های جنسی خارج از چارچوب خانواده»، «نقض حریم خصوصی» ، «فرسایش اعتماد متقابل زناشویی»، «تشدید مصرف گرایی»کلیدواژه ها
تحلیل پدیدارشناختی، شبکه های اجتماعی موبایلیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.