واکاوی موثرترین سبک های تدریس در مقطع ابتدایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرآیندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: EBRCCONF01_1132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 142
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهلا محمدی آرخلو

کارشناسی تربیت بدنی دانشگاه علمی کاربردی گچساران

سکینه برمکی

کارشناسی روانشناسی عمومی دانشگاه بندر امام خمینی

سهله سیرائی

آموزگار اداره آموزش و پرورش ناحیه ۱ کرج

جواد چمنی

کارشناسی ادبیات فارسی دانشگاه یاسوج

چکیده

تدریس بسیار مهم است چرا که میزان یادگیری هر فرد در ارتباط با نوع تدریس متفاوت است. مقطع ابتدایی به دلیل آن که دروازه ی ورود هر انسان به فضای آموزش و تحصیل است، مهم ترین مقطع تحصیلی به شمار می رود روش های روش های تدریس ابتدایی نیز از این نظر بسیار حائز اهمیت است زیرا نحوه ی مواجه ی فراگیران را با امر تحصیل و فضای آموزشی رقم می زند. روش های تدریس ابتدایی طی دهه های گذشته تغییراتی چشم گیر و تحول ساز داشته است و دیگر یک فرایند یک سویه (از معلم به دانش آموز) نیست که در آن آموزگار متکلم وحده و دانش آموز تنها مستمع باشد، بلکه فراگیران باید خود در این پروسه ی یادگیری درگیر شوند. برای ایجاد این تعامل روش های متعددی وجود دارد که شاید از میان آن ها عناوین گوناگونی چون روش تدریس فعال، روش تدریس اکتشافی، نمایشی، کاوشگری، مشارکتی، حل مسئله، دیداری- شنیداری و … به گوش خورده باشد. آشنایی و به کارگیری روش های نوین تدریس ابتدایی هم به فراگیران و هم به آموزگاران کمک می کند بازخورد بهتری از فعالیت های آموزشی خود بگیرند. هدف این روش ها تنها معطوف به مطالب درسی نیست بلکه بسیاری از مهارت های اجتماعی و فردی را برای فراگیران به ارمغان می آورد و اهداف والای آموزش و پرورش را دنبال می کند. در این مقاله به بررسی روش های مناسب تدریس در مدارس ابتدایی می پردازیم.

کلیدواژه ها

سبک، تدریس، روش تدریس، آموزگاران، مقطع ابتدایی، آموزش و پرورش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.