مقایسه پیامد های بالینی و بقا براساس مراحل مختلف در کودکان مبتلا به نوروبلاستوم مراجعه کننده به سرویس انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال های ۱۳۸۰- ۱۳۹۴

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم پزشکی و بهداشت با رویکرد ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: MSHCONG03_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 206
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرید قاضی زاده

دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران

مهرناز آخوندی

دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران

چکیده

مقدمه: نوروبلاستوم سومین تومور شایع کودکان و شایعترین تومور توپر خارج جمجمه ای است که ۸ تا ۱۰ درصد از سرطان های کودکان را در بر میگیرد و شیوعی برابر دو در میلیون دارد.ابزار و روش ها: این بررسی، به صورت کذشته نگر و با مراجعه و بررسی پرونده ی بیماران ( کودکان کمتر یا برابر ۱۸ سال ) مبتلا به نوروبلاستوم که در ۱۵ سال گذشته (۱۳۸۱ تا ۱۳۹۴) در بیمارستان های علوم پزشکی ارومیه بستری شده بودند، فراهم شده است.یافته ها: شمار این بیماران، ۴۹ نفر بود، که ۲۸ نفر (۴۲.۹ درصد) آنان مذکر و ۲۱ نفر (۵۷.۱ درصد) آنان مونث بودند( نسبت مرد به زن ۱.۳۳ به ۱). میانگین سنی آنان، ۳.۰۱ سال با دامنه سنی ۱۳ روز تا ۱۳ سال بود. میزان ۴۲.۹ % ( ۲۱ بیمار) در مرحله چهار، ۱۸.۴ % (۹ بیمار) در مرحله سه، ۱۶.۳ (۸ بیمار) در مرحله ی دو، و ۱۲.۲ (۶ بیمار) در مرحله یک بیماری قرار داشتند. از این بین ۱۸ مورد (۳۶.۷ %) مرگ اتفاق افتاد که ۱۵ مورد (۳۰.۶ %) در حین درمان و ۳ مورد (۶.۱ %) پس از قطع درمان روی داد. همچنین ۱۲ مورد از مرگ ها در مرحله چهار بیماری، ۴ مورد در مرحله سه بیماری و تنها یک مورد در مرحله ی یک بیماری اتفاق افتاد و هیچ مرگی در مرحله ی دو در پرونده ها ثبت نشده بود.نتیجه گیری: در این بررسی نسبت ابتلای پسران به دختران ۱.۳۳ به ۱ بود، که با دیگر آمارها، همخوانی دارد. تنها ۱۴.۳ درصد بیماران، در زمان تشخیص، سن کمتر از یک سال و ۶۱.۲ درصد، بین ۱ تا ۵ سال داشتند و این امر، در مقایسه با دیگر آمارها درصد پایین است( P کمتر از ۰.۰۵ ) و نشانه ی تشخیص دیررس بیماری است. بیشتر بیماران، دارای مراحل پیشرفته ی بیماری بودند، که روی هم رفته، ۶۱.۳ درصد بیماران در مرحله ی سه و چهار بودند، که نسبت به دیگر بررسی ها، بیشتر است.

کلیدواژه ها

نوروبلاستوم – نتیجه ی درمان – درجه نوروبلاستوم – شیمی درمانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.