بررسی لایه نشانی بخار شیمیایی آلی- فلزی و آخرین دستاوردها در این روش لایه نشانی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی مهندسی برق، علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: ECICONFE07_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 321
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمد علوی

دانشیار دانشگاه جامع امام حسین(ع)

علی عبدلی جمور

دانشیار دانشگاه جامع امام حسین(ع)

چکیده

یکی از مراحلی که در ساخت ادوات نیمه هادی مورد استفاده قرار میگیرد لایهنشانی است که روشهای مختلفی تا به امروز برای آن به وجود آمده است و MOCVD یکی از این روشها میباشد که فرایندی برای تولید ساختارهای چند لایه نیمه هادی پیچیده که در قطعات الکترونیکی یا اپتوالکترونیکی مانند LED ها و لیزرها و ترانزیستورهای سرعت بالا یا سلولهای خورشیدی استفاده میشود. از مزایای این روش میتوان نرخ رسوب بالا، راکتور ساده، امکان استفاده از مواد مختلف و فیلمهای با کیفیت بالا اشاره کرد و معایب آن درجه حرارت بالا، گازهای سمی، منابع گازی گرانقیمت و پیش ماده های خطرناک میباشد. دستگاه هایی که این روش به وسیله آنها انجام میشود شامل اجزای راکتور، پنل گاز و سیستم تخلیه هستند که راکتورها خود به دو دسته افقی و عمودی تقسیم میشوند و براساس این دو دسته انواع مختلفی از راکتورها تاکنون ساخته شده که برای ساخت ادوات نیمه هادی مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.

کلیدواژه ها

لایه نشانی، ادوات نیمه هادی، قطعات الکترونیکی ، MOCVD

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.