مولفه های معماری تضمین کیفیت نرم افزار

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی دانش و فناوری مهندسی برق مکانیک و کامپیوتر ایران
  • کد COI اختصاصی: DMECONF08_174
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 219
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی کریمی

استاد گروه مهندسی نرم افزار، دانشکده رایانه، شبکه و ارتباطات، دانشگاه جامع امام حسین (ع)

علی ایران پورمبارکه

دانشجوی ارشد مهندسی نرم افزار دانشگاه جامع امام حسین (ع)

چکیده

تضمین کیفیت نرم افزار مجموعه ای از فعالیتها برای اطمینان از تولید محصولات نرم افزاری کیفی در مهندسی نرم افزار و فارغ از مدل تو سعه نرم افزار میبا شد. این فرآیند یک چرخه در حال پی شرفت در طی چرخه حیات تو سعه نرم افزار ا ست که به طور منظم، نرم افزار ایجاد شده را برر سی میکند تا اطمینان حا صل شود که معیارهای کیفیت مانند انطباق با سند مشخصات سیستم و ا ستانداردهای تو سعه نرم افزار، پاسخگویی به نیازمندیهای کارفرما و غیره را برآورده کند و تنها در صورتی تو سعه نرم افزار ادامه مییابد که فاز قبلی توسعه، مشخصات کیفی موردنیاز را فراهم کرده باشد. در این مقاله ضمن بیان اهمیت تضمین کیفیت نرم افزار و ضرورت آن برای تو سعه و نگهداری مح صولات نرم افزاری، با ت شریح مولفه های یک سی ستم ت ضمین کیفیت نرم افزار، موارد و نکات بسیار مهمی برای دستیابی به این سیستم بیان شده است. به بیان دیگر، با تشریح مولفه های این معماری که شامل مولفه های قبل از پروژه، مولفه های چرخه حیات پروژه های نرم افزاری، مولفه های زیرساختی برای پیشگیری و بهبود خطا، مولفه های مدیریتی، استانداردها، تاییدیه و مولفه های ارزیابی سیستم و همچنین مولفه های نیروی انسانی (سازماندهی برای تضمین کیفیت نرم افزار) میباشد و همچنین توضیح تفصیلی تمامی زیرمولفه های آنها، دامنه دید نسبتا وسیعی را برای خوانندگان این مقاله در ارتباط با معماری و یا سیستم تضمین کیفیت نرم افزار فراهم میآورد. در پایان نیز با بیان ملاحظاتی در دو چارچوب پایه سازمانی و همچنین مولفه های پیاده سازی شده و میزان استفاده از آنها، راهنماییهایی برای تصمیمگیری در مورد انتخاب نوع سیستم تضمین کیفیت نرم افزار و همچنین عوامل موثر بر کاهش تلاشهای د ستیابی به آن در اختیار محققین حوزه مهند سی نرم افزار قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

تضمین کیفیت نرم افزار، معماری تضمین کیفیت نرم افزار، سیستم تضمین کیفیت نرم افزار، مولفه های معماری تضمین کیفیت نرم افزار.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.