مرور مبدلها به منظور ارائه روشی برای تحلیل پایداری شبکه های کامپیوتری با متون بدون ساختار

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی دانش و فناوری مهندسی برق مکانیک و کامپیوتر ایران
  • کد COI اختصاصی: DMECONF08_158
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 242
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبرز دلیری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه جامع امام حسین(ع)

علی ناصری

استاد گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده و پژوهشکده رایانه شبکه و ارتباطات، دانشگاه جامع امام حسین(ع)

محسن نوروزی

پژوهشگر گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده و پژوهشکده رایانه شبکه و ارتباطات، دانشگاه جامع امام حسین (ع)

چکیده

به دنبال موفقیتهای چشمگیر مدلهای زبانی از پیش آموزش دیده۱ و یادگیری انتقالی،اخیرا موج قابل توجهی از تحقیقات هوش مصنوعی در این حوزه انجام شده است. مدلهای زبانی یکی از مولفه های اساسی در پردازش زبان طبیعی هستند. این مدلها تنها یکبار روی پیکره های بزرگ متنی به صورت خود ناظر۲ آموزش دیده و سپس در حل مسائل مختلف فهم زبانی مانند پاسخ به پر سش، بسط متن و طبقه بندی متون به کارگیری می شوند. بلندترین گام در این حوزه با معرفی مبدلها۳ و تو سعه مدلهای زبانی مبتنی بر آن مانند برت۴ و جی پی تی۵ انجام شده ا ست. از ویژگیهای ا صلی مبدلها میتوان به امکان آموزش بر روی حجم زیاد داده های متنی، مقیاس پذیری ازنظر تعداد پارامترها و سهولت انتقال دانش زبانی به مسائل مختلف ا شاره کرد. ا ستفاده از مبدلها برای حل مسائل گوناگون مستلزم فراهم نمودن سه پیش نیاز (مدل، مجموعه داده، استانداردهای ارزیابی و مقایسه مدل) است.به دلیل فقدان ساختار مشخص در داده های بدون ساختار، مسائل مختلف شبکه از جمله تحلیل پایداری همواره با چالش همراه بوده ا ست. از این رو نیاز به ارائه یک روش تحلیل سیستمی وجود دا شته است. در این پژوهش بمنظور فراهم آوردن فر صت ارائه ایده های نوآورانه در زمینه تحلیل پایداری شبکه های کامپیوتری، به مرور پژوهشهای انجام شده در ارتباط با مبدلها پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

پایداری شبکه های کامپیوتری، تحلیل داده های بدون ساختار، مبدلها، مدلهای زبانی از پیش آموزش دیده ، پردازش زبان طبیعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.