جریان های سرگردان در سیستم های تغذیه DC مترو

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 99

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ECICONFE06_114

تاریخ نمایه سازی: 31 فروردین 1402

چکیده مقاله:

هدف مقاله حاضر بررسی جریان های سرگردان در سیستم های تغذیه DC مترو می باشد، به منظور بررسی این هدف روش تحقیق توصیفی– تحلیلی است. در خطوط تراکشن الکتریکی DC مهمترین اثر سوء جریان های سرگردان خوردگی الکتروشیمیایی در این خطوط لوله و ساختارهای فلزی است که در اثر واکنش های اندیک و کاتدیک ناشی از جریان سرگردان در فلز تحت تاثیر ایجاد می شود. در ضمن به دلایل اقتصادی، در اکثر سیستم های حمل و نقل ریلی برقی DC، ریل های فولادی علاوه بر نقش تکیه گاه و مسیر حرکت قطارها، نقش مسیر یا هادی برگشت جریان الکتریکی قطارها به شینه منفی پست های برق تغذیه کننده سیستم ریلی را نیز ایفاء می کنند. در این صورت نیاز به نصب هادی برگشت جریان و صرف هزینه اضافی نمی باشد. اما حذف هادی برگشت جریان مصرفی قطارها و استفاده از ریل های حرکت بجای آن، باعث ایجاد مشکلات متعددی مثل افزایش ولتاژ ریل ها نسبت به زمین (کاهش ایمنی افراد در برابر خطرات برق گرفتگی) و همچنین ایجاد جریان های سرگردان (خوردگی الکتروشیمیایی و کاهش طول عمر مفید ریل ها و تاسیسات فلزی زیرزمینی مجاور خط راه آهن برقی) می گردد. از اینرو کنترل و کاهش ولتاژ ریل و جریان سرگردان در سیستم های حمل و نقل ریلی برقی حائز اهمیت می باشد. لذا بررسی عملکرد این سیستم ها به منظور ارزیابی عوامل تاثیر گذار بر ولتاژ ریل و جریان سرگردان ضروری می باشد.

کلیدواژه ها:

مترو ، جریان های سرگردان ، سیستم تغذیه DC مترو.

نویسندگان

احسان کاظمی

کارشناسی رشته مهندسی برق قدرت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، کارشناس فنی سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز .

محمد رنجبر

کارشناسی رشته مهندسی تکنولوژی برق قدرت موسسه آموزش عالی لیان بوشهر ، کارشناس فنی( برق/مکانیک / تاسیسات) سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز.

اشکان دیانت

کارشناسی رشته برق قدرت موسسه آموزش عالی نقش جهان اصفهان ، کارشناس فنی برق سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز .

رضا بختیاری

کارشناسی ارشد رشته مهندسی برق قدرت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت ، کارشناس فنی برق سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز .