بررسی کاربرد تونل های خطوط مترو در تولید انرژی زمین گرمایی و تهویه مطبوع

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 146

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ECICONFE06_110

تاریخ نمایه سازی: 30 فروردین 1402

چکیده مقاله:

هدف مقاله حاضر بررسی کاربرد تونل های خطوط مترو در تولید انرژی زمین گرمایی و تهویه مطبوع می باشد، به منظور بررسی این هدف روش تحقیق توصیفی– تحلیلی است. امروزه انرژی زمین گرمایی بدلیل تبادل گرما با زمین و تامین گرمایش و سرمایش ساختمان ها و یخ زدایی مورد استقبال قرار گرفته است. استفاده از این انرژی نقش اساسی جهت رفع نیاز به انرژی پاک و تجدید پذیر داشته است. به دلیل پیچیدگی های این سیستم، طراحی دقیق نیازمند تعیین مقدار انرژی مورد نیاز جهت تامین گرمایش و سرمایش فضای مورد نیاز و همچنین تاثیر این انتقال حرارت برروی ساختار تونل می باشد. در این راستا محاسبه گردد و می بایست در ابتدا مقدار برودت و حرارت مورد نیاز فضا توسط نرم افزار های موجود از جمله HAP با توجه به بیشترین مقادیر حرارت و برودت بدست آمده، عمق چاه های عمودی و یا طول کانال های افقی محاسبه گردد. هدف اصلی این مقاله بررسی استفاده از انرژی زمین گرمایی در ایستگاه های و تونل های مترو در حال ساخت و یا ساخته شده می باشد. دلیل اصلی استفاده از تونل های مترو به عنوان تونل انرژی، کاهش هزینه و سهولت اجرای سیستم زمین گرمایی در این تونل ها می باشد. این امر فرصت مناسبی برای بهره مندی از انرژی زمین گرمایی جهت افزایش راندمان سیستم تهویه مطبوع برای تامین برودت و حرارت مورد نیاز ایستگاه های مترو و ساختمان های پیرامون تونل مترو خواهد داشت.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

اشکان دیانت

کارشناسی رشته برق قدرت موسسه آموزش عالی نقش جهان اصفهان ، کارشناس فنی برق سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز.

محمد رنجبر

کارشناسی رشته مهندسی تکنولوژی برق قدرت موسسه آموزش عالی لیان بوشهر، کارشناس فنی( برق/مکانیک / تاسیسات) سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز .

احسان کاظمی

کارشناسی رشته مهندسی برق قدرت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، کارشناس فنی سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز .

رضا بختیاری

کارشناسی ارشد رشته مهندسی برق قدرت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت ، کارشناس فنی برق سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز .