بررسی سیستم های کنترل اتوماتیک قطار و تاثیر آن ها بر ایمنی شبکه مترو

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مهندسی برق، علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: ECICONFE06_108
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 143
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان کاظمی

کارشناسی رشته مهندسی برق قدرت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، کارشناس فنی سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز .

رضا بختیاری

کارشناسی ارشد رشته مهندسی برق قدرت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت ، کارشناس فنی برق سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز.

اشکان دیانت

کارشناسی رشته برق قدرت موسسه آموزش عالی نقش جهان اصفهان ، کارشناس فنی برق سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز.

محمد رنجبر

کارشناسی رشته مهندسی تکنولوژی برق قدرت موسسه آموزش عالی لیان بوشهر ، کارشناس فنی( برق/مکانیک / تاسیسات) سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز.

چکیده

هدف مقاله حاضر بررسی سیستم های کنترل اتوماتیک قطار و تاثیر آن ها بر ایمنی شبکه مترو می باشد، به منظور بررسی این هدف روش تحقیق توصیفی– تحلیلی است. امروزه رشد روزافزون جمعیت و نیازهای بشری،منجر به افزایش بیش از بیش تقاضای سفر و حمل بار د رجهان شده است که در این میان راه آهن به عنوان یک سیستم حمل و نقل کارآمد و ایمن، قادر است نقش مهمی را در مرتفع کردن بخشی ازاین میزان تقاضا ایفاء نماید.به منظور حصول به این هدف و باتوجه به اینکه در دنیای امروزی، زمان ارزش خود را بیشتر از قبل نمایان می کند، لزوم کاهش تاخیرها و افزایش سرعت قطارها امری کاملا محسوس می باشد و به همین دلیل است که استفاده از قطارهای سرعت بالا در کشورهای مختلف گسترش یافته است. یکی از مهمترین مسائل در تامین نیازهای بهره برداری از قطارهای سرعت بالا، هدایت و کنترل آنهاست. باتوجه به اینکه هم اکنون در راه آهن ایران تنها وسیله ارتباطی بین لکوموتیوران و ایستگاه، علائم کنار خط و به ویژه چراغهای علائم است، لذا کیفیت کنترل حرکت قطاربه قدرت عکس العمل لکوموتیوران بستگی پیدا می نماید، در ضمن بعضی اوقات تعداد حوادث در مترو به حدی می باشد که مهندسین صنعت ریلی را بر آن داشت تا درطول سال های متوالی سیستم های مختلفی همچون ATO,ATP,ATS,AWS و در نهایت سیستم کلی ATC را طراحی و به کار گیرند. با وجود این سیستم هدایت بهینه و امن و کنترل کامل قطار بین مبدا و مقصد به طوریکه راحتی مسافر، ایمنی، دقت در توقف، زمان سفر، صرفه جویی در مصرف انرژی، رسیدن به سرعت حداکثر و حفظ آن برای حداکثر زمان ممکن و سپس کاهش سرعت طبق پروفیل مشخص حاصل شود و این مسوولیت حتی بهتراز یک راننده مجرب انجام خواهد شد.

کلیدواژه ها

سیستم های کنترل اتوماتیک قطار ، ایمنی ، مترو، ایمنی شبکه مترو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.