مروری بر اصول یادگیری معکوس بعنوان رویکردی جدید در نظام آموزشی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرآیندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: EBRCCONF01_988
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 187
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره حمیدیان خلیل آباد

کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه پیام نور کاشمر

فریبا آزرمی محمد آباد

کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه پیام نور کاشمر

مرضیه طاهریان

کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه پیام نور واحد کاشمر

سکینه رحمتی فر

کارشناسی طراحی پوشاک علمی کاربردی سبزوار

چکیده

بررسی تحقیقات نشان می دهد که کلاس معکوس بر یادگیری، میزان موفقیت و درگیری تحصیلی فراگیران تاثیر مثبت می گذارد. یافته های پژوهش ها نشان می دهد که آموزش از طریق کلاس معکوس بر میزان مشارکت دانش آموزان، خود راهبری، ارتقای تفکر انتقادی، یادگیری، عملکرد و پیشرفت تحصیلی فراگیران تاثیرگذار است. روش یادگیری معکوس، نقش سنتی معلم در تدریس را به چالش کشیده و بر نقش عمل گرایانه دانش آموز تاکید بیشتری می کند. در این کلاس ها، بخشی از تدریس در کلاس که به صورت سنتی توسط آموزگاران انجام می شده است، بر عهده فراگیران قرار گرفته و نقش آنان را در فراگیری مطالب درسی پررنگ تر می کند. در این شیوه یادگیری، دانش آموزان در کنار یادگیری مطالب درسی، می آموزند که چگونه نقاط قوت و ضعف خود در دروس را ارزیابی و کشف نموده و فرآیند یادگیری خود را مدیریت کنند. در این روش تدریس دانش آموزان خود مسئولیت آماده سازی مطالب، تدریس و انتقال آن ها را بر عهده می گیرند و این خود موجب تعمیق یادگیری درسی و نیز یادگیری مهارت های اجتماعی می شود. بر اساس نتایج تحقیقات معتبر، یادگیری معکوس موجب کاهش انفعال فراگیران شده و به آموزگاران فرصت می دهد تا از زمان کلاس برای یادگیری عملی، بحث و هدایت گری در حل مسئله استفاده بهینه نمایند. از این رو، پژوهش حاضر اصول یادگیری معکوس و مزایای استفاده از آن در فرآیند یادگیری را مورد بررسی قرار داده است. پژوهش حاضر به بررسی یکی از روش های مطرح یادگیری در مقوله یادگیری نوین پرداخته و تعاریف، تاریخچه، اصول و الگوهای آن را مورد بررسی و جمع بندی قرار داده است. این پژوهش به صورت توصیفی و مروری، به بررسی جنبه های مختلف یادگیری معکوس پرداخته است.

کلیدواژه ها

یادگیری معکوس، کلاس معکوس، آموزش نوین، یادگیری نوین،فراگیران.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.