بررسی تاثیر هندسه جریان در عملکرد رطوبت زن غشایی صفحه ای و بهبود آن با استفاده از شبیه سازی عددی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت بهینه سازی و توسعه زیرساخت های انرژی
  • کد COI اختصاصی: IRCIVILC06_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 318
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا فکوری

گروه مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، مازندران، ایران،

پویا پاشایی

گروه مکانیک، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران

محسن شاکری

گروه مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، مازندران، ایران

چکیده

پیل سوختی پلیمری ( PEMFC ) به عنوان یک منبع انرژی جایگزین، از اهمیت بالایی برخوردار است و یکی از نیازهای ضروری برای بهینه سازی عملکرد آن مدیریت مناسب آب در غشاء تبادل کننده پروتون می باشد. رطوبت غشایی صفحه ای، از جمله رطوبت زن های خارجی متداول برای پیل های سوختی پلیمری هستند. مهم ترین اجزای رطوبت زن های غشایی صفحه ای، صفحات جریان و غشا می باشند که در این پژوهش، یک رطوبت زن غشایی صفحه ای جهت رطوبت زنی گاز مورد نیاز یک پیل سوختی با توان ۶۰ کیلو وات طراحی، و هندسه ی صفحات جریان آن به عنوان یکی از مهم ترین پارامترهای موثر بر بازدهی مورد مطالعه قرار گرفته است. در این پژوهش برای طراحی هندسه کانال های صفحات جریان ابتدا ۶ طرح اولیه اراده شده و شبیه سازی جریان آن ها توسط بخش SolidWorks flow simulation انجام شد. پس از طراحی رطوبت زن، جهت بررسی عملکرد هندسه های طراحی شده، شبیه سازی رطوبت نیز انجام گردی و بازدهی رطوبت زن را با استفاده از فاکتورهایی از جمله رطوبت نسبی گاز خروجی و نزدیکی دمای نقطه شبنم مورد مطالعه قرار دادیم. با نتایج بدست آمده دریافتیم که هندسه ی مارپیچ ترکیبی ارائه شده، بهترین عملکرد رطوبت زنی را داشته و مقادیر بهینه پارامترهای ورودی برای آن، دمای ورودی گاز ۲۰ درجه سانتیگراد، دبی ورودی ۰/۳ لیتر بر دقیقه و عرض کانال ۲/۵ میلیمتر می باشد.

کلیدواژه ها

پیل سوختی پلیمری، دووبتزن غشایی، هندسه جریان، غشا پلی اتر سولفون، شبیه سازی عدای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.