بهینه سازی مصرف انرژی کارخانه ذوب مس خاتون آباد

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت بهینه سازی و توسعه زیرساخت های انرژی
  • کد COI اختصاصی: IRCIVILC06_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 379
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی منوچهری

لیسانس مواد متالورژی، فوق لیسانس شیمی (شیمی-فیزیک). واحد متالورژی ذوب مس خاتون آباد

حسین شاهی

لیسانس مواد متالورژی. واحد متالورژی ذوب مس خاتون آباد

روح الله عباسی

لیسانس مواد متالورژی. واحد متالورژی ذوب مس خاتون آباد

غلامرضا لکزاییان

لیسانس مواد متالورژی. واحد متالورژی ذوب مس خاتون آباد

مهدیه محمودی

لیسانس حسابداری. واحد برنامه ریزی ذوب مس خاتون آباد

ناصر نظریه

لیسانس حسابداری. واحد برنامه ریزی ذوب مس خاتون آباد

چکیده

در روش پیر.متالوژی مس، کنسانتره مس را تبدیل به آند مس می کنند. این فرآیند معمولا شامل مجموعه ای از چند کوره می باشد که عملیات خشک کردن، ذوب، تبدیل و پالایش در آنها انجام می گیرد. جموعه ذوب خاتون آباد نیز از روش پیرومتالوژی جهت تولید آند مس استفاده می کند و شامل واحد خشک کن، کوره فلش، کوره الکتریکی، کوره کنورتر و کوره آندی می باشد. از آنجایی که دمای مذاب درون کوره ها در حدود ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ درجه سلسیوس می باشد همواره در این کوره ها حامل های انرژی نظیر گاز طبیعی، گازوئیل، مازوت و جریان الکتریسیته مصرف می گردد تا نگهداری مذاب درون کوره ها و عملیات کوره ها تکمیل گردد. بدلیل مصرف بالای انرژی و بدلیل ضرورت بهینه سازی مصارف انرژی و جهت افزایش تولید آند مس، بروزرسانی هایی در کوره ها و تجهیزات جانبی طی یک دوره تعمیرات پنج ماهه در ذوب مس خاتون آباد صورت پذیرفت. در راستای ارزیابی عملکرد سیستم و جهت ایجاد زمینه برای بهبود ستمر در بخش انرژی در این مقاله به پایش داده های مصارف انرژی و وضعیت کوره ها قبل و بعد از بروزرسانی پرداخته می شود و همراه با ارائه آمار مصرف حامل های انرژی در هر قسمت، تاثیرات آن بر روی انرژی مصرفی کل و همچنین بر مقدار آند تولیدی مورد ارزیابی قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

سوخت مصرفی کوره فلش، انرژی خشک کن کنسانتره، مشعل جت اکسیژن، انرژی مصرفی واحد ذوب مس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.