مطالعه آزمایشگاهی تاثیر صمغ فارسی ، مصطکی و کندر بر بهبود پارامترهای مقاومتی خاک ریزدانه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در مهندسی عمران و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NAFCEE01_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 406
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی طالبی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تفرش

ناصر عرفاتی

استاد یار دانشگاه تفرش

چکیده

یکی از روش هایی که امروزه البته در سطح آزمایشگاه جهت تثبیت و حتی بهبود پارامترهای مقاومتی خاک مورد ارزیابی قرارمی گیرد، استفاده از بیوپلیمرها می باشد. طبق نتایج حاصل از آخرین تحقیقات آزمایشگاهی ، ملاحظه می شود برخی بیوپلیمرها در افزایش ظرفیت پارامترهای مقاومت خاک ( از جمله مقاومت فشاری ، زاویه اصطکاک داخلی و چسبندگی خاک ) موثر بوده اند. از عمده دلایل رویکرد استفاده از بیوپلیمرها در صنعت ژئوتکنیک می توان به سازگاری کامل آنها با محیط زیست ( بیوپلیمرها عمدتا از گیاهان، جلبک ها و الیاف های موجود در محیط اطراف ما بدست می آیند) و همچنین بوجود آوردن زمینه ی کاهش تقاضا در خصوص موادی که چرخه ی تولید، مصرف و پسماند حاصل از تخریب آنها (مانند سیمان) یکی از مهمترین علل آلایندگی محیط زیست در زمینه های هوا ، آب و خاک می باشد. لازم به ذکر است در حال حاضر تحقیقات صورت گرفته بر روی بیوپلیمرهای شناخته شده در صنعت ژئوتکنیک از قبیل آگار ، ژلان ، کازئین و ... عمدتا در مقیاس آزمایشگاهی بوده و ارزیابی دقیق عملکرد آنها در شرایط میدانی، نیازمند تحقیق و بررسی در مقیاس مذکور می باشد و همچنین با توجه به اینکه بیوپلیمرها بعنوان مواد نوظهور در عرصه ژئوتکنیک می باشد ، چنانچه تحقیقات در سطح کارگاهی و میدانی نتیجه های مطلوبی که تا کنون در آزمایشگاه بدست آمده را تایید کند ، دور از ذهن نیست در آینده نزدیک تقاضای جامعه جهانی جهت استفاده از این مواد نوظهور در عرصه ژئوتکنیک افزایش یابد که این امر منجر به کاهش هزینه های تولید بیوپلیمرها و اقتصادی شدن بیشتر آنها خواهد شد. از آنجا که در کشور ایران بیوپلیمرهای بومی از قبیل صمغ مصطکی و صمغ فارسی در دسترس است و هیچ گونه تحقیقی در زمینه ی ژئوتکنیک حتی در مقیاس آزمایشگاهی روی صمغ های مذکور صورت نگرفته ، در این مقاله به بررسی تاثیر صمغ های مصطکی ، صمغ فارسی و کندر بر بهبود پارامترهای مقاومتی خاک ریزدانه از طریق آزمایش های تک محوری و برش مستقیم پرداخته شده است

کلیدواژه ها

آزمایشگاهی، بیوپلیمر، مصطکی، صمغ فارسی، کندر، بهسازی زمین، خاک ریزدانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.