بررسی مهارت های دیجیتال دانشجویان پس از همه گیری ویروس کووید- ۱۹

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی علوم تربیتی، مشاوره، روانشناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RVCONF01_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 107
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مائده قاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته برنامه ریزی درسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه پیام نور،دامغان، ایران

فائزه قاسمی

کارشناسی ارشد رشته آموزش و بهسازی منابع انسانی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاهشهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

همه گیری بیماری کووید ۱۹ یکی از رخدادهای مهم قرن حاضر بود که توانست کشورهای مختلفی را تحت تاثیر خودقرار داده و در نتیجه عامل بروز بسیاری از نوسانات اقتصادی، رکود، بحران های مالی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعیباشد. به طور عمومی به دلیل قرنطینه، اکثر نهادها و سازمان های آموزشی به سمت آموزش های مجازی سوق پیدا کردندو بسیاری از سازمان ها و از جمله نهادهای آموزشی از پیش به نحوی برنامه ریزی کرده بودند که در نتیجه بروز اینبحران دچار آسیب های کمتری در نسبت با سایر رقبای خود شدند. هدف از از انجام این پژوهش بررسی میزانمهارت های دیجیتال دانشجویان و تغییرات ایجاد شده در آن در نتیجه همه گیری بیماری کرونا است. بر مبنای هدفذکر شده این پژوهش از نوع کاربردی و با توجه به ماهیت داده ها دارای رویکرد کمی است. شیوه گردآوری داده ها که ازتعداد ۱۰۰ نفر دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی اخذ شده این پژوهش را به نوع توصیفی بدل می سازد. ابزارگردآوری داده ها پرسشنامه ارزیابی مهارت دیجیتال است. نتایج این مطالعه حاکی از آن است که عموم مهارت هایدیجیتال دانشجویان فراتر از میزان مبتدی بوده و بیش از ۶۰ درصد آن ها مهارت های دیجیتال خود را پس از همهگیری بیماری بهبود داده اند. در این مقطع زمانی تنها ۸ درصد دانشجویان نیاز به مهارت آموزی را در خود احساسنمی کردند و بیش از ۷۵ درصد آنها خودشان به تنهایی مهارتها را جستجو و ارتقا داده اند و تنها ۱۷ درصد آنها توانستند این مهارت را به واسطه دوره های آموزشی که دانشگاه ها و موسسات آموزشی در اختیارشان قرار بوده ارتقا دهند. ۶۶درصد افراد بیان کردند که مراکز آموزشی در فرایند تحصیلی انتظاراتی داشتند بدون اینکه پیش از آن مهارت های آنهاجهت انجام این موارد ارزیابی شود.

کلیدواژه ها

مهارت های دیجیتال ، شایستگی دیجیتال ، آموزش مجازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.