اثرات استفاده از محرکهای سیستم ایمنی و واکسیناسیون در پیشگیری و کنترل بیماری ویبریوزیس در میگوی سفید غربی Litopenaeus vannamei

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین همایش ملی - منطقه ای آبزی پروری
  • کد COI اختصاصی: AMIWR02_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 194
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عقیل دشتیان نسب

پژوهشکده میگوی کشور موسسه تحقیقات علوم شیلاتی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی ایران

وحید یگانه

پژوهشکده میگوی کشور موسسه تحقیقات علوم شیلاتی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی ایران

محمدعلی نظاری

پژوهشکده میگوی کشور موسسه تحقیقات علوم شیلاتی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی ایران

چکیده

در این مطالعه اثرات کلینیکی یک نوع مکمل غذایی بدست آمده از جلبکهای دریایی & Laminaria digitata Ascophylum nodossum که حاوی ۱۰ اسیدآلژینیک میباشد به عنوان محرک سیستم ایمنی و یک نوع واکسن تجاری حاوی ۵ گونه (V.anguillarum۱,۲,V.parahemolyticus,V.harveyi, vulnificus) از جنس ویبریو که توسط فرمالین غیر فعال شده به عنوان واکسن چند گانه ویبریوزیس در برابر باکتری ویبریو هاروی بررسی شد برای این منظور از میگوهای Litopenaeus vannamei که در مرحله لاروی (Z-PL۱) و پست لاروی(PL-PL۱۰) از مکمل غذایی حاوی اسید آلژینیک و واکسن دریافت کرده بودند و پس از روز سی ام پرورش به مدت ۱۰ روز دوباره از مکمل غذایی حاوی اسید آلژینیک و واکسن به عنوان در تقویت کننده در غذا استفاده کرده بودند به عنوان گروه آزمایش و از میگوهایی که با شرایط یکسان ) به جز دریافت مکمل غذایی و (واکسن پرورش یافته بودند به عنوان گروه شاهد برای آزمایشات مواجه ه با ویبریوزیس (Vibrio harveyi) استفاده شد. نتایج نشان داد که در گروه آزمایش مکمل غذایی حاوی اسید آلژینیک و واکسن دریافت کرده بود در مقابل عامل ویبریوزیس به طور معنی داری کمتر از گروه بود (۰.۰۵> P) و تعداد کلونیهای ویبریو هاروی جدا سازی شده در زمانهای ۲۴ و ۴۸ ساعت پس از غوطه وری در سوسپانسیون باکتری در گروه شاهد بیشتر از گروه آزمایش و در گروه آزمایش در ۲۴ ساعت بیشتر از ۴۸ ساعت بود. نتایج این مطالعه نشان میدهد مکمل غذایی حاوی اسید آلژینیک و واکسن قادرند در شرایط بروز استرس از تلفات سنگین ناشی از بیماری ویبریوزیس در مزارع پرورش میگو کنترل شود.

کلیدواژه ها

محرک سیستم ایمنی، واکسیناسیون ،میگوی وانامی، کنترل ،ویبریوزیس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.