اثرات استفاده از پروبیوتیک پاور پرو چیتیکا بر عملکرد رشد ماهیان قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین همایش ملی - منطقه ای آبزی پروری
  • کد COI اختصاصی: AMIWR02_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 229
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرش هادوی

دانش آموخته دکترای تخصصی علوم دامی تغذیه طیور دانشگاه فردوسی مشهد

فاروق کارگر

دانشجوی دکترای تخصصی علوم دامی تغذیه طیور دانشگاه فردوسی مشهد

نجیب اله فیاض

دانشجوی دکترای تخصصی علوم دامی تغذیه طیور دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زنده ای هستند که پس از مصرف اثرات مفیدی با بهبود تعادل میکروفلور روده بر سلامتی میزبان میگذارند در این مطالعه اثر پروبیوتیک بر عملکرد رشد ماهیان قزل آلای رنگین کمان مورد بررسی همین منظور تعداد ۳۲۰ قطعه بچه ماهی قزل آلا با میانگین وزنی ۱۸.۷۸۱.۶۳ در قالب طرح کاملا تصادفی در ۴ تیمارو۴تکرار ۲۰ قطعه در هر تکرار در داخل وانهای ۱۰۰ لیتری تقسیم شدند دمای آب در ابتدا تا انتهای دوره ۱۶ تا ۱۸ درجه سانتی گراد بود تیمارهای آزمایشی شامل -۱ تیمار شاهد فاقد پروبیوتیک -۲-۱۰ گرم در کیلوگرم پروبیوتیک ۳- ۰٫۱۵ گرم در کیلوگرم پروبیوتیک و ۴ ۲ گرم در کیلوگرم پروبیوتیک بود نتایج نشان داد که تیمارهای آزمایشی اثرات معنی داری بر وزن نهایی ضریب تبدیل غذایی رشد ویژه و درصد افزایش وزن داشتند وزن نهایی در گروه های تغذیه شده با پروبیوتیک بطور معنی داری بیشتر از گروه شاهد بود بطوری که وزن نهایی در گروه تغذیه شده با ۰٫۱۵ گرم در کیلوگرم پروبیوتیک ۶۷,۴۴ در مقابل ۶۰,۱۶ در گروه شاهد بود ضریب تبدیل غذایی در گروه های ۱ تا ۴ به ترتیب برابر با ۱,۴۷ ۱,۳۶ ۱,۳۳ و ۱,۳۵ بود که اختلاف معنی دار بود (۰.۰۵> P). در خصوص درصد افزایش وزن نیز اختلاف معنی داری وجود داشت که مصرف پروبیوتیک باعث افزایش ۴۰ تا ۵۰ درصدی آن شد .(۰.۰۵> P). بطور کلی مصرف پروبیوتیک پاورپرو چیتیکا توانست اثرات مفیدی بر عملکرد ماهیان قزل آلای رنگین کمان بگذارد که این میتواند کمک شایانی به اقتصاد پرورش دهندگان آبزیان داشته باشد.

کلیدواژه ها

پروبیوتیک پاور پرو چیتیکا ، عملکرد، ماهی قزل آلای رنگین کمان، ضریب تبدیل غذایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.