تحلیل عددی و مطالعه عوامل موثر بر رفتار هیدرودینامیک بسترسیال حبابی گاز-جامد با رفتار دانه ای ذرات

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوفصلنامه مکانیک سیالات و آیرودینامیک، دوره: 11، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IHUMC-11-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 181
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا کریمی احمدی

گروه مهندسی مکانیک دانشگاه بین المللی امام خمینی، قزوین، ایران

حمیدرضا نظیف

دانشیار گروه مهندسی مکانیک دانشگاه بین المللی امام خمینی، قزوین، ایران

چکیده

در سال های اخیر رآکتورهای بسترسیال به دلیل خصوصیاتی چون توزیع دمای یکنواخت، اختلاط مناسب فازها و نرخ انتقال حرارت بالا بسیار موردتوجه قرارگرفته اند. نرخ انتقال حرارت بالا در بسترسیال به عوامل هیدرودینامیکی بستر وابسته است. ازاین رو در این پژوهش، اثرات تغییر اندازه قطر ذرات، تغییر سرعت هوای ورودی و تغییر مدل پسا بر روی عملکرد ذرات گروه گلدارت B در بسترسیال حبابی به وسیله مطالعه توزیع متوسط زمانی سرعت محوری ذرات و توزیع متوسط زمانی کسر حجمی ذرات در بسترسیال بررسی شده است. در این تحقیق، از رویکرد جریان دوفازی اویلرین و تئوری انرژی جنبشی دانه ای استفاده شده است. ذرات با قطرهای (۶۰۰ ،۵۷۰ ،۵۳۰ ،۵۰۰ ) در نظر گرفته شده است. درنتیجه این مطالعه، با افزایش اندازه قطر ذرات جامد از ۵۰۰ تا ۶۰۰ متوسط سرعت ذرات جامد در حوالی هسته بستر حدود ۴۵ درصد کاهش می یابد. با افزایش اندازه قطر ذرات از  ۵۰۰ تا  ۶۰۰، ۱۴ درصد تجمع ذرات جامد در کف بستر افزایش می یابد. با افزایش اندازه قطر ذرات، دمای دانه ای نیز به طور تقریبی افزایش می یابد. همچنین سه مدل مختلف پسا موردمطالعه قرارگرفته است. مدل پسا شملال-ابراین کمترین سرعت رو به پایین (سرعت منفی) در نزدیکی دیوارها و کمترین سرعت رو به بالا (سرعت مثبت) را در حوالی هسته بستر نسبت به سایر مدل های پسا پیش بینی می کند. همچنین مدل پسا شملال-ابراین بیشترین متوسط کسر حجمی ذرات جامد را نسبت به سایر مدل های پسا پیش بینی می کند. در ادامه، اثر تغییر سرعت هوای ورودی بررسی گردید. درنتیجه این مطالعه، با افزایش سرعت از ۵۵۰/۰ به  ۵۸۷/۰، متوسط سرعت ذرات در حوالی هسته بستر حدود ۴۰ درصد افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

بسترسیال حبابی, جریان دوفازی, اویلرین, هیدرودینامیک, مدل پسا, قطر ذرات جامد, سرعت هوای ورودی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.