بررسی عددی جا به جایی ترکیبی در یک حفره تیغه دار با درپوش متحرک حاوی نانوسیال آلومینیوم اکسید/آب

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوفصلنامه مکانیک سیالات و آیرودینامیک، دوره: 11، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IHUMC-11-2_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان محمودی

کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک،دانشگاه جامع امام حسین(ع)، تهران، ایران

رضا قره داغی

کارشناسی ارشد دانشگاه جامع امام حسین(ع)، تهران، ایران

محمد مهدی دوستدار

استاد، دانشگاه جامع امام حسین(ع)، تهران، ایران

چکیده

در این مطالعه، جابه جایی ترکیبی درون حفره مربعی با درپوش متحرک همراه با تیغه به صورت عددی و با روش حجم محدود شبیه سازی شده است. حفره ی مورد بررسی دو بعدی بوده و تحت تاثیر گرانش قرار دارد و در راستای عمود بر صفحه، دوران می کند. دیوارهای راست و چپ حفره آدیاباتیک بوده و دیوار بالا، منبع گرم در دمای ثابت است. سطح پایین حفره، درپوش متحرکی است که حرکتی از مرکز به دو طرف داشته و به عنوان منبع سرد در دمای ثابت فرض می شود. تیغه داخل حفره نیز در دمایی مشابه با دیوار سرد فرض شده و دارای ارتفاعی معادل دو سوم ضلع حفره است. برای ضریب هدایت حرارتی نانوسیال از داده های تجربی استفاده می شود. شبیه سازی ها در عدد رینولدز ثابت ( ) و به منظور بررسی تاثیرات سه پارامتر زاویه شیب حفره، عدد ریچاردسون و کسر حجمی ذرات جامد بر خطوط هم دما، خطوط جریان و مقدار ناسلت متوسط انجام می شوند که ۳۶ حالت مختلف را به وجود می آوردند. از این ۳۶ حالت برای مسئله، ملاحظه می گردد که افزایش زاویه شیب حفره با سطح مرجع (۰ تا ۹۰ درجه)، افزایش عدد ریچاردسون (۰۱/۰ تا ۱۰۰) و افزایش کسر حجمی (۰ تا ۰۵/۰) باعث افزایش مقدار ناسلت متوسط شده و بیشترین مقدار آن معادل حالت ، و است. افزایش کسر حجمی نانوسیال باعث افزایش تا در مقدار ناسلت متوسط می شود. همچنین نشان داده می شود که در مقادیر کم عدد ریچاردسون (معادل ۰۱/۰ در مسئله ی مورد بررسی)، زاویه شیب حفره تاثیری در پاسخ مسئله ندارد.

کلیدواژه ها

جابه جایی ترکیبی, حفره , درپوش متحرک, تیغه, نانوسیال, شبیه سازی عددی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.