آسیب شناسی برنامه درسی هنر در بعدهای طراحی، فعالیت های یاددهی – یادگیری وارزشیابی در دوره راهنمایی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه علمی پژوهش های یاددهی و یادگیری، دوره: 11، شماره: 48
  • کد COI اختصاصی: JR_EDUB-11-48_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 223
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جواد لیاقت دار

عضو گروه علوم تربیتی دانشگاه اصفهان

مجید امیری

گروه روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه پیام نور

ستاره موسوی

دانشجوی دکتری برنامه ریزی درسی دانشگاه اصفهان

چکیده

هدف پژوهش حاضر به آسیب شناسی برنامه درسی هنر در بعدهای طراحی آموزشی، فعالیت­های یاددهی یادگیری و ارزشیابی بوده است. پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی است و به شیوه ترکیبی انجام شده است. جامعه کمی پژوهش شامل کلیه­ی معلمان زن هنر دوره ی راهنمایی تحصیلی ناحیه ۲ شهر اصفهان است و جامعه آماری بخش کیفی جمعی از دانشجویان و دانش آموختگان برنامه درسی مقطع دکتری در دانشگاه اصفهان و دانشگاه آزاد خوراسگان بودند، که به روش نمونه­گیری هدفمند تعداد ۷ نفر از آنان انتخاب گردید. به منظور گردآوری داده­ها از دو ابزار مصاحبه و پرسشنامه استفاده شده است، همچنین روایی محتوایی ابزارها از طریق نظرات متخصصان بررسی شده، پایایی پرسشنامه نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ ۹۶/۰ برآورد شده است. یافته های کمی نشان داده است؛ مهمترین آسیب های درس هنر در بعدهای ۱- طراحی عبارتند از؛ ساعات کم تدریس، عدم برنامه ریزی صحیح. ۲- فعالیتهای یاددهی یادگیری: در حاشیه بودن درس هنر، کمبود امکانات. ۳- روشهای ارزشیابی: توقع زیاد والدین و دانش آموزان. یافته های کیفی نشان داده است عدم غنی سازی محتوا، کم توجهی به اصول برنامه ریزی درسی از مهمترین آسیبهای برنامه های درسی در مرحله طراحی آموزشی است. دوره های دانش افزایی محدود، بهره­گیری محدود از دیدگاه­های نوین، از مهمترین آسیب­های برنامه های درسی در مرحله فعالیتهای یاددهی یادگیری است.

کلیدواژه ها

کلید واژه: برنامه درسی هنر, طراحی, فعالیتهای یاددهی یادگیری, ارزشیابی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.