نقش فضای مجازی در ارتقای توانمندی دفاع سایبری مردم پایه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه آماد و فناوری دفاعی، دوره: 5، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_AMFAD-5-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 111
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد نصراله زاده

فرشید صفری

چکیده

حفظ امنیت یکی از دغدغه­های اصلی انسان­ها از ابتدای خلقت بوده و در عصر کنونی نیزبا فراگیرشدن بیش از پیش استفاده از اینترنت و وابستگی به فضای سایبر، لزوم توجه به آن بیش از گذشته احساس می­شود؛ این نگرانی در کنار ویژگی­های منحصربه­فرد فضای مجازی همچون بی­مرزی، تغییرات مداوم و سریع، گمنامی کاربران، هزینه پایین و عدم­تواناییدر برآورد میزان و دامنه خسارات وارد شده در مراحل آغازین حملات سایبری کاملا قابل درک است. پژوهش حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی بوده و با هدف شناسایی ظرفیت­ها و آسیب­های فضای مجازی، با استفاده از ابزار فیش­برداری در مطالعات اسنادی و انجام مصاحبه ­خبرگی تلاش نموده است تا اقدامات مردم­پایه و مردم­محور را در حوزه دفاع سایبری مورد بررسیقرار دهد. درنهایت نتیجه پژوهش، در کنار شناسایی برخی از مهمترین آسیب­ها و چالش­های فضای سایبری، مجموعه­ای از اقدامات مردم­پایه را برای مقابله با تهدیدات فضای سایبر و جلوگیری از نفوذ و بهره­برداری دشمن ارائه می­نماید.

کلیدواژه ها

اینترنت, دفاع سایبری, فضای سایبر, فضای مجازی, مردم پایه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.