موشکافی فاکتورهای دخیل در بهزیستی روانی فراگیران در نظام آموزش و پروش

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرآیندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: EBRCCONF01_973
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 101
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیدا مدبرپور

کارشناسی ارشدآموزش زبان انگلیسی دانشگاه آزاد یاسوج

زهرا انوری پور

کارشناسی مهندسی نرم افزار دانشگاه آزاد یاسوج

سعیده حسینی

کارشناسی ارشد سنجش و اندازه گیری دانشگاه علامه طباطبایی

کلثوم واحدیان زاده

کارشناسی ارشد راهنمای ومشاوره تحصیلی دانشگاه فرهنگیان یاسوج

چکیده

برای اطمینان از رشد و توسعه بهینه، آموزش بهداشت روان باید از سال های ابتدایی مدرسه شروع شود. در این دوران کودکان اولین دوستی های خود را تشکیل می دهند و فراگیران در حال شکل دادن به عزت و اعتماد به نفس خود هستند. فراگیران با بزرگ شدن با انبوهی از چالش ها از جمله طردشدن، قلدری، تعارض و اعتمادبه نفس ضعیف مواجه می شوند. سلامت روان تاثیر مستقیمی بر توانایی فراگیران در دریافت اطلاعات جدید، درک مفاهیم جدید و تسلط بر مهارت های جدید دارد. هنگامی که فراگیران با افسردگی، اضطراب یا سایر مسائل بهداشت روانی دست وپنجه نرم می کنند، کار بر روی تکالیف و شرکت در کلاس ها ممکن است غیرممکن شود. استرس، رویدادهای زندگی، تجربیات گذشته و ژنتیک، همه در تعیین سلامت روان فراگیران نقش دارند. زندگی دانش آموزی افراد را در معرض عوامل خطر موثر بر سلامت روان از جمله نگرانی های مالی، دوره های انتقال، گرایش مصرف مواد مخدر، فشار والدین، شوک فرهنگی و قطع ارتباط با منابع حمایت های قبلی قرار می دهد. عوامل استرس زا در مدرسه، مانند روابط غیر همدلانه و غیر حمایتی معلم و دانش آموز و فضای ضعیف کلاس یا مدرسه، خطر ابتلا به مشکلات سلامت روان را برای کودکان و نوجوانان افزایش می دهد. آموزگاران می توانند فراگیران را در مورد علائم مسائل بهداشت روانی آموزش دهند، محیط امنی را فراهم کنند، سلامتی را تشویق کنند و به فراگیران کمک کنند تا به منابع بهداشت روان دسترسی پیدا کنند. راهبردهای ویژه برای کمک به فراگیران شامل برنامه های یادگیری اجتماعی و عاطفی، افزایش ارتباط فراگیران با مدرسه، ایجاد مهارت های دانش آموز در درک و مدیریت احساسات، ارتباط موثر و مدیریت استرس است. مقاله حاضر با مرور مقالات به بررسی مسئله بهزیستی روانی فراگیران ، عوامل موثر بر آن و فاکتورهای دخیل در بهبود بهزیستی روانی فراگیران می پردازد.

کلیدواژه ها

سلامت روانی، مدیریت استرس، فراگیران، فاکتورهای موثر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.