مقایسه اقتصادی کوچ و اسکان عشایر در دشت بکان استان فارس
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: مجله تحقیقات مرتع و بیابان ایران، دوره: 13، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_IJRDR-13-3_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 154
نویسندگان
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس
استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه پوترای مالزی (UPM)
استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه پوترای مالزی (UPM)
چکیده
این تحقیق سعی دارد که اجزای اصلی سیستم تولید دام عشایر دشت بکان اقلید فارس را که مبتنی بر دو زیر سیستم تولید زراعی و تولید مرتع ییلاقی می باشد، بهعنوان منابع اصلی تغذیه دام از طریق مقایسه درآمد دامداری عشایر در قبل و بعد از پروژه اسکان را با شیوه تحلیل فایده به هزینه بررسی اقتصادی نموده و اثرات آن را بر مدیریت مراتع تحلیل نماید. در این تحقیق فایده و هزینه سیستم تولید دام عشایر منطقه بکان با در نظر گرفتن تاثیر تغییرات اکولوژیکی بر آن در دو حالت با و بدون پروژه اسکان مورد بررسی قرار گرفته است. شرایط "بدون پروژه" یا کوچ ، زندگی عشایر دامدار متکی به مراتع ییلاق و قشلاق و شرایط "با پروژه" یا اسکان زندگی عشایر دامدار متکی به دامداری همراه با زراعت در نظر گرفته شده است. تغییرات حاصل از این سیستم در طول زمان با تاثیر دادن نرخ تنزیل و اندازه گیری مجدد در طول آن زمان ، ارزیابی می شود. نتایج تحقیق نشان می دهد که در منطقه بکان که تحت تاثیر تغییرات حیاتی محیطی است، استفاده از عامل نرخ تنزیل بدون در نظر گرفتن منافع تعیین کننده محیطی روشی قوی در تعادل فایده-هزینه نمی باشد. تحلیل حساسیت بر مبنای نتایج مثبت تغییرات ارزش خالص زمان حال و نسبت مثبت فایده-هزینه نشان می دهد که پروژه اسکان عشایر نسبت به قبل از آن سودآور بوده و با توجه به لحاظ تاثیر عوامل تعدیل کننده اکولوژیکی، می تواند به عنوان یک گزینه پایدار در نظر گرفته شود.کلیدواژه ها
Nomads settlement, Nomadic Livestock production system, Rangelands managementاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.