سنت الهی ابتلاء و شیوه های تحمل بلا از دیدگاه قرآن و روایات
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دوفصلنامه تفسیرپژوهی، دوره: 9، شماره: 17
- کد COI اختصاصی: JR_QRAZ-9-17_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 852
نویسندگان
استادیار علوم قرآن و حدیث دانشگاه آزاد اسلامی آستارا.
چکیده
بر اساس آموزه های قرآنی، ابتلاء یک سنت الهی است که همیشه ثابت و غیر قابل نسخ است و انسان باید همواره آماده ابتلاء باشد. بخشی از مصیبت ها بر اساس سنت ابتلاء و امتحان الهی است تا شخص هر آنچه در نهاد دارد بروز و ظهور دهد و به فضایلی چون صبر و حلم دست یابد. مصیبت به معنای اصابت امری است که انسان را با فقدانی مواجه می کند؛ این فقدان شامل از دست دادن نعمتی چون جان و مال و عرض، یعنی از دست دادن عضوی از خانواده و خویشان، عضوی در بدن، مال و عرض و آبرو و مانند آن است. آنچه میتواند مصائب را التیام بخشد و توان تحمل آن را در آدمی ایجاد کند، تسلیم در برابر خواست خدا، تقوا، توکل، یاد خدا، زدودن غفلت، صبر و شکیبایی است.این نوشتار با تکیه بر آیات قرآن کریم و روش تفسیر موضوعی و معناشناسی با رویکرد توصیفی تحلیلی در پی ارائه راهکار های قرآنی در تحمل بلا و مصیبت است که آدمی در پرتو آن نه تنها میتواند فشار روانی مصیبت را تحمل کند، بلکه میتواند از آن در رشد و تعالی خویش بهره بگیرد.کلیدواژه ها
قرآن, ابتلاء, آزمایش الهی, تحمل و صبراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.