ترسیم افقی همسو در راستای توسعه ی فناوری مالی و راهبرد مالی در بانک های تجاری ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه تحلیل بازار سرمایه، دوره: 2، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JCMA-2-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 211
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوذر یداللهی

دانشجوی دکتری صنعتی مالی، واحد علی آبادکتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آبادکتول، ایران

پرویز سعیدی

استاد ، گروه حسابداری و مدیریت، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران

آرش نادریان

گروه حسابداری، واحد علی آبادکتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آبادکتول، ایران

جمادوردی گرگانلی دوجی

گروه حسابداری، واحد علی آبادکتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آبادکتول، ایران

چکیده

امروزه پیشرفت فن آوری های مالی شامل معاملات مالی روباتیک، پرداخت های انجام شده از طریق سیستم عامل های رمزگذاری شده بدون پول، بسترهای مالی جمع آوری سرمایه، مشاوره مالی، کمک های فنی و روباتیک از طریق فضای مجازی و آخرین سکه های مجازی اخیرا توسعه یافته اند. ارزش سرمایه گذاری جهانی فن آوری های مالی فعلی در سال های اخیر قابل توجه بوده است. بر همین اساس، در این پژوهش به موضوع ترسیم افق همسو در راستای توسعه ی راهبرد مالی با فناوری های مالی در بانک های تجاری ایران پرداخته شده است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه مشارکت کنندگان از میان خبر گان به تعداد ۲۰ نفر از ، کارشناسان و خبرگان دانشگاهی در رشته های حسابداری، مالی، مدیریت، بانکداری و اقتصادی در حوزه بانک های تجاری ایران که به اشباع نظری رسیده می باشند.روش پژوهش از نوع آمیخته (کمی- کیفی) بوده و کلیه داده ها و اطلاعات مورد نیاز گردآوری شده است. سپس، برای آزمون فرضیه های پژوهش نیز از طریق مبانی نظری و بررسی میدانی (توزیع ۳۸۴پرسشنامه)، تهیه شده است. برای تجزیه وتحلیل داده ها نیز از فنون آماری توصیفی و استنباطی نظیر آزمون های آلفای کرونباخ کولموگروف - اسمیرنوف و مدل یابی معادلات ساختاری SEM)) استفاده شده است. در بخش کیفی معیارهای کلیدی پژوهش با روش دلفی فازی شناسایی شدند. سپس با انجام تحلیل عاملی و تحلیل ساختاری، نتایج نشان داد که هرکدام از مولفه های راهبردهای مالی، فناوری مالی، شرایط و ویژگی های محیط نظام بانکی، عوامل مداخله گر و عوامل تعدیل کننده در راستای شناسایی و تبیین میزان همسویی و همسوسازی شکاف بین راهبردهای مالی با فناوری های مالی در بانک های تجاری ایران موثر هستند.

کلیدواژه ها

راهبرد مالی, فناوری مالی, بانک های تجاری ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.