بررسی الگوی مکانی درختچه ها در بیشه پارک ملی گلستان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: مجله تحقیقات مرتع و بیابان ایران، دوره: 18، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJRDR-18-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 90
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نغمه غلامی

دانشجوی دکترای مرتع داری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

منصور مصداقی

استاد، گروه علوم مرتع، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

در این مطالعه الگوی مکانی درختچه­ها بر روی نوع الگو در دو قسمت تخریبی و حفاظتی پارک ملی گلستان توسط روش فاصله­ای مربع T بررسی شد. طبق نتایج بدست­آمده در تیپ بیشه، درختچه­ها به صورت کپه­ای- یکنواخت و کپه­ای- تصادفی هستند. در قسمت حفاظتی به­دلیل عدم چرای دام، گونه­های متعددی از درختچه­ها ظاهر شده و پوشش گیاهی (گندمیان و پهن برگان علفی) زیراشکوب درختچه­ها، سطح بیشتری از خاک منطقه را پوشش داده و غنا و تنوع بیشتری به الگوی حاکم بر منطقه داده است. در حالی­که در قسمت تخریبی، گونه غالب Ephedra distachya می­باشد. از این رو، گندمیان و پهن­برگان علفی سهم کمتری را در منطقه به خود اختصاص داده­اند؛ و خاک لخت و سنگریزه­ها نمایان شده­اند. درنتیجه منطقه از غنا و تنوع کمتری برخوردار می­باشد.

کلیدواژه ها

غنا, تنوع گونه ای, الگوی مکانی, فاصله مربعT, کپه ای- تصادفی, کپه ای- یکنواخت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.